Gratis stopover in Rome met Alitalia

Gratis stopover Rome met Alitalia

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is alweer enige tijd geleden dat ik in Rome was, maar het is een superleuke, historische stad. Wil je deze stad bezoeken? Een mooie bijkomstigheid is dan dat Alitalia nu een bijzondere aanbieding heeft. Een laatste stuiptrekking van een verlieslatende maatschappij zie ik je denken? Of hebben we Italianen de startbaan weer gevonden? Samen met verschillende partijen proberen ze in ieder geval de stad Rome te promoten. Heel 2018 kun je dan ook een gratis stopover maken in Rome wanneer je vliegt met Alitalia. Weten hoe het werkt? Lees snel verder.

Vliegen met?

Deze stopover word je mede mogelijk gemaakt door de nationale maatschappij van Italië, Alitalia. Je vliegt van een van de bestemmingen ter wereld naar Rome met Altitalia, vanwaar je uiteindelijk ook weer een vervolgvlucht maakt. Deze vervolgvlucht maak je ook met Alitalia. Je mag dus niet heen en terug naar dezelfde bestemming. Je moet een stopover maken in Rome alvorens verder te vliegen.

Hoe gratis is gratis?

Alitalia werkt samen met Aeroporti di Roma en Federalbergh. De stopover duurt maximaal 3 dagen, 72 uur. Binnen die 3 dagen mag je overal in Rome verblijven. Als je na deze drie dagen weer verder vliegt naar een van de bestemmingen die worden aangevlogen door Alitalia, dan is je stopover geheel gratis. Op de kosten die je in Rome maakt na natuurlijk.

©Alitalia

Wat moet ik doen?

Om deze vlucht te boeken moet je een aantal dingen doen. Hieronder zie je de verschillende stappen:

 • Check of de vlucht die je graag zou willen boeken in aanmerking komt voor deze actie. Vertrek vanuit België of Nederland naar Rome. Vlieg vanuit Rome door naar een van de vele lange afstandsbestemmingen in de wereld. Mexico, Canada en de VS zijn uitgesloten.
 • Reserveren doe je via het callcenter. Vanuit Nederland bel je: 020 676 44 79. Meer informatie van het callcenter in Nederland vind je hier. Meer informatie voor het callcenter in België vind je hier
 • Omdat Alitalia samenwerkt met Federalbergh kun je ook een verblijf boeken via hen. Ze bieden deze tegen speciale tarieven aan, bijvoorbeeld het Sheraton Parco de Medici Rome Hotel. Uiteraard afhankelijk van beschikbaarheid en voorwaarden van het hotel. Boeken via andere websites van bijvoorbeeld een specifiek hotel of keten kun je ook doen. De keuze is immers reuze in Rome! Bijvoorbeeld in dit Mercure Hotel nabij het Colosseum waar Steven in 2016 over schreef.
 • Je bent bijna klaar. Als je via het callcenter je ticket geboekt hebt, print je daarna je Alitalia-ticket. Dit doe je samen met de twee mails die je hebt ontvangen van Alitalia Customer Center. Deze mails heb je nodig voor de bagageopslag en het hotel. Superhandig is namelijk dat je je bagage op het vliegveld kunt laten. Dan hoef je hier niet mee te sjouwen naar de stad en neem je alleen het hoognodige mee.

Ben je al om?

Rome heeft veel te bieden voor een bezoek. Al eens gedacht aan bijvoorbeeld het immense Colosseum, de Trevifonteinen of de Spaanse Trappen? Zeker een bezoekje waard is Vaticaanstad met de Sint Pietersbasiliek.

Tempel van Apollo Palatinus
Porta San Paolo

Wat ik destijds zeker een bezoek waard vond was ‘Villa d’Este’. Deze tuinen en paleis liggen net buiten Rome en zijn o.a. per trein bereikbaar. Hier kon je je destijds nog even onttrekken aan de drukte van de stad.

Naast alle mooi bewaard gebleven bezienswaardigheden kun je hier ook genieten van het heerlijke Italiaanse eten en drinken. Of wat dacht je van het uitgaansleven?

Rome is dus een stad die je zeker eens bezocht moet hebben. En met deze stopover aanbieding van Alitalia en partners moet dag een stuk gemakkelijker worden. Ik ben benieuwd naar je reisplannen en welke dingen jij gaat doen in Rome.

Reacties

 1. Guido zegt

  Rome is inderdaad een stad die je ooit bezocht moet hebben. Als je dat op deze manier wil doen, zou ik het voor 30 april doen, aangezien Alitalia daarna geliquideerd wordt, tenzij er nog vóór die tijd een koper gevonden wordt of de Italiaanse overheid met nog meer geld bijspringt. Tot die tijd zou ik ook een verzekering tegen faillissement van de luchtvaartmaatschappij gebruiken of met een creditcard betalen waar je het geld terug kunt krijgen bij niet-geleverde diensten.

  • Boudewijn zegt

   Het bestaansrecht voor AZ is recentelijk al verlengd tot september 2018. Overigens heeft AZ laatste tijd betere cijfers genoteerd met slechts minimaal verlies. En superaanbiedingen hebben ze ook momenteel bij de vleet. (Bv C class met zijn 2- en naar Italie vanaf 189,E pp , ook handig voor FB segmenten…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *