Nieuwe Cathay Pacific Lounge in Hong Kong: The Deck

Cathay pacific the deck lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cathay Pacific opent op 22 maart een nieuwe lounge op Hong Kong International Airport. ‘The Deck’ vervangt de vroegere G16 lounge van Dragonair en ziet er veelbelovend uit. Tegelijkertijd kondigt de maatschappij aan de kleinere The Cabin lounge op 30 april te sluiten.

Cathay Pacific The Deck Lounge

The Deck bevindt zich aan de oostelijke kant van de terminal, nabij gate 16. Hierdoor is de lounge voornamelijk geschikt voor passagiers die hun reis in Hong Kong starten. De ingang is vlak na de check-in.

De lounge meet 823 vierkante meter en biedt hiermee plaats aan 180 passagiers. Toegang is beschikbaar voor Silver, Gold en Diamond leden van de Marco Polo Club en Oneworld Business en First Class passagiers, en Sapphire en Emerald leden in elke reisklasse.

The Terrace biedt een veranda met open dak waar passagiers en goed uitzicht hebben op de luchthaven.

Cathay pacific the deck lounge
De lounge is erg ruimtelijk doordat het niet overdekt is

Faciliteiten

Passagiers die zich op willen frissen kunnen dat doen in één van de acht douche-suites. Deze lijken gelijk te zijn aan die in The Pier.

Een icoon van Cathay’s lounges, de Noodle Bar, ontbreekt ook niet. Hier kunnen passagiers verschillende made-to-order noodle gerechten bestellen uit verschillende Aziatische cuisines. Ook voor dim sum kun je hier terecht.

Cathay pacific the deck lounge
The Noodle Bar is een signature faciliteit van Cathay

Daarnaast zijn er ook nog verschillende andere self-service internationale gerechten beschikbaar.

Er zijn verschillende zitgelegenheden, van individuele zitplaatsen tot gemeenschappelijke tafels en de Solo stoelen.

Cathay pacific the deck lounge
Ook deze lounge is huiselijk ingericht

Cathay Pacific Lounge Opties

Cathay Pacific heeft straks 5 Business Class lounges; The Pier, The Bridge, The Wing en The Deck. De twee laatstgenoemde zijn voor passagiers die vertrekken vanuit Hong Kong het handigst. The Bridge bevindt zich halverwege de terminal terwijl The Pier in een van de ‘vorken’ zit.

Cathay pacific lounges
Locaties van de Cathay Pacific lounges op Hong Kong. The Cabin sluit binnenkort en The Deck opent bij gate 16

De lounges van de maatschappij zijn consistent uitstekend. Het Food & Beverage aanbod is erg uitgebreid, het design is erg mooi, de faciliteiten uitgebreid en de zitgelegenheid comfortabel. Op Hong Kong is het het echt waard om ruim van te voren naar de luchthaven te gaan als je loungetoegang hebt. The Deck zal ongetwijfeld een grote verbetering zijn vergeleken met de oude G16 lounge en een mooi alternatief voor The Wing. Ik kan dan ook niet wachten om de nieuwe lounge te bezoeken.

Cathay Pacific vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar Hong Kong. Vanaf 25 maart wordt er ook vier keer per week vanaf Brussel gevlogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *