Gratis 2e Flying Blue American Express Card2 min leestijd

Gratis 2e Flying Blue American Express Card

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Heb jij al een American Express Flying Blue Card? Dan heeft American Express nu een leuke aanbieding. Hierbij spaar je ook nog eens extra miles. Die kun je weer inzetten voor verschillende producten. Heb jij binnenkort ook een extra kaart?

Heb je de American Express Flying Blue Card nog niet?

American Express werkt met vele bedrijven samen. Zo ook met Flying Blue van Air France-KLM. Door een kaart aan te schaffen, gekoppeld aan dit bedrijf, spaar je punten die je kunt uitgeven aan gerelateerde producten. In dit artikel schreef ik eerder al over mijn ervaringen met het product. Miles gebruiken om vluchten mee te betalen, of om juist een stoel upgrade mee te betalen, klinkt handig toch? Mocht je nog geen AMEX Flying Blue Card hebben dan kun je die gemakkelijk hier aanvragen.

Actie

Maar wellicht heb je al zo’n kaart en wil je graag je milessaldo een extra boost geven. Daarom heeft American Express nu een actie die tot en met 30 april 2018 loopt. Hierbij schaf je een gratis AMEX Flying Blue Card aan. Bij een goedgekeurde aanvraag krijg je 2.000 miles bijgeschreven op je Flying Blue account. De bijschrijving gebeurt binnen 12 weken na goedkeuring van de aanvraag.

Afhankelijk van je kaart die je nu hebt (entry, silver, gold, platinum) kun je één of meerdere kaarten extra aanvragen.

Maar aan wie geef je nou zo’n extra kaart? Je partner, moeder, vader, broer of zus? Keuze genoeg toch! En voor elke € die zij uitgeven spaar je weer extra miles. Afhankelijk van het type extra kaart zijn dat 0,5 miles/€ tot 1,5 miles/€. Het blijft dus niet bij die 2.000 miles.

Gratis 2e Flying Blue American Express Card

Voor- en nadelen

Er zijn vele voordelen en wellicht ook nadelen van deze AMEX Card te noemen. Deze heb ik in een eerder artikel al gemeld. Persoonlijk vind ik het wel erg nadelig dat er hoge kosten bijkomen wanneer je het vliegticket betaalt met je American Express Flying Blue Card. De EU wijzigde de wetgeving vanaf 13 januari. Er mogen geen extra kosten meer in rekening worden gebracht bij betalingen gemaakt met Visa of MasterCard. Voorheen kwamen er namelijk flinke kosten bij als je wel met een van deze kaarten betaalde. Overige kaarten mogen nog wel belast worden met een fee. Betaal je met je American Express Card, dan betaal je dus ook een fee van 2%. Voor mijn reis in april dit jaar naar Kenia in WBC kostte me dit €50,- voor twee tickets, best een flink bedrag. Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt wel te betalen met de kaart, omdat mijn reis dan extra verzekerd is, maar ik vind het erg zonde van het geld!

Hopelijk zal Nederland snel volgen in het bannen van de extra fee op deze kaart. Het Verenigd Koninkrijk verbood alle toeslagen op alle kaarten, dan is het toch weer een stuk aantrekkelijker om je vliegreis te betalen met deze kaart.

Beeldmateriaal: American Express

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *