Garuda keert weer terug naar London Heathrow1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Garuda Indonesia weet blijkbaar niet wat ze met de route naar London Heathrow aan moet. Afgelopen augustus, iets meer dan een maand voordat de nieuwe winterdienstregeling in zou gaan, werd bekend dat de Skyteam maatschappij de route naar Londen in de winter zou staken. De Boeing 777-300ER zou in plaats daarvan op de routes Jakarta-Tokyo en Bali-Melbourne ingezet worden. De verbinding tussen de twee hoofdsteden wordt echter hervat, zo bevestigt Garuda Indonesia aan InsideFlyer. Vanaf 27 november – weinig kennisgeving vooraf – is de rechtstreekse vlucht naar Jakarta weer drie keer per week te boeken; vanaf Londen op dinsdag, donderdag en zaterdag. First Class is, vooralsnog, niet beschikbaar dus waarschijnlijk zet Garuda een high-density 777 in die ook naar Amsterdam vliegt. Het is mogelijk dat Garuda de waardevolle slots op Heathrow niet wou kwijtraken.

Garuda Indonesia Economy Class Amsterdam - Jakarta
Garuda heeft de enige rechtstreekse verbinding naar Jakarta

Voor passagiers is het onduidelijk wat de maatschappij nou van plan is met Londen. De afgelopen weken moesten reizigers nog omgeboekt worden via Amsterdam of bijvoorbeeld Singapore. Als Garuda deze route rendabel wil maken zal het ook moeten werken aan de betrouwbaarheid om reizigers te trekken.

Vlieg je vanaf Amsterdam, dan heeft Garuda onlangs de vluchttijden gewijzigd. Richting Jakarta vertrek je nu eerder voor het middaguur om zo betere aansluitverbindingen te hebben naar andere steden in Indonesië. Een review van de vlucht tussen Schiphol en Jakarta in Economy Class lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *