Flying Blue miles sparen voor Business Class tickets5 min leestijd

Flying Blue miles sparen, AMEX, American Express, Business Class, Pointshound, Flying Blue miles, Flying Blue handleiding, Flying Blue ervaringen, Flying Blue spaarprogramma, Flying Blue American Express creditcard, Rocketmiles, Kaligo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue, het frequent flyer programma van Air France-KLM, is een van de meest voor de hand liggende spaarprogramma’s voor Nederlandse frequent flyers. Het programma kwam meerdere malen als beste uit de bus bij de Freddie Awards. Er wordt echter weleens gezegd dat FB niet het beste programma is om je miles te besteden aan business class award tickets. Voor deze tickets ben je namelijk gemiddeld 2,5 keer zoveel award miles kwijt als voor economy awards en bovendien kunnen de brandstofbelastingen hoog zijn. Voor First Class awards zoek je al snel een ander programma. In dit artikel wordt ingegaan hoe je het beste Flying Blue miles kunt verdienen. In een volgend artikel lees je hoe je toch veel waar kunt krijgen voor je FB miles als je deze op business class awards inzet.

Miles verdienen

Aan vluchten:

Een van de mogelijkheden om Flying Blue miles te verdienen is door te vliegen met KLM, Air France of een van de andere SkyTeam maatschappijen. Naast deze maatschappijen is Flying Blue ook een samenwerking aangegaan met een hele hoop andere maatschappijen uit o.a. de andere twee allianties. Het verdienen van Flying Blue miles is dus niet alleen beperkt tot de SkyTeam alliantie zelf. Hoeveel miles je spaart hangt af van je boekingsklasse en of je economy of business class vliegt. Klik hier om te zien hoeveel miles je kunt sparen met je vlucht. Als je elite status hebt krijg je uiteraard bonusmiles en dit begint al met 50% voor Silver leden. Bij Flying Blue is er een groot verschil in het verdienen van miles wat betreft boekingsklasse. Zo verdien je op business class tickets tot wel 10 keer zoveel miles als op de goedkoopste economy boekingsklassen. Dat zijn niet de goedkoopste tickets maar soms kan het zijn dat er toch een leuke deal te boeken is. Houdt daarom ook goed de deals sectie op ons forum in de gaten.

KLM award chart, American Express, Flying Blue, KLM, Miles sparen, KLM ervaringen, KLM miles verdienen, KLM Business Class
Op business class vluchten binnen Europa verdien je tot wel 10 keer zoveel miles.

In hotels:

Door in hotels te overnachten kun je ook veel Flying Blue miles sparen. Flying Blue is met veel grote hotelketens, waaronder Accorhotels, een samenwerking aangegaan. Daardoor zijn er regelmatig acties waarbij je bonusmiles kunt verdienen. SPG is het enige programma waarbij je hotelpunten kunt overzetten naar Flying Blue miles via een 1:1 ratio. Naast de grote hotelketens heeft Flying Blue ook een samenwerking met Rocketmiles, Pointshound en Kaligo. Dat zijn boekingssites die zich puur richten op reizigers die frequent flyer miles willen verdienen met hun hotelverblijven. Klik op bovenstaande links voor een eenmalige bonus van tot wel 1.000 award miles op je eerste overnachting! Vooral Pointshound is hierbij interessant. Flying Blue werkt namelijk nauw samen met Pointshound en er zijn regelmatig acties. Soms hebben ze acties voor een flink aantal bonusmiles op je eerste hotelovernachting. In mei was er ook een promotie om bonuspunten te verdienen voor alle leden. Daarvoor dien je wel een corporate account aan te maken.

Met je creditcard:

Natuurlijk spaar je ook miles op uitgaven met je American Express Flying Blue creditcard en met de reguliere American Express Card. Als je nog niet in het bezit bent van een van deze kaarten kun je de kaart aanvragen via de volgende links. De Flying Blue AMEX Gold Card is nu het eerste jaar gratis en bovendien krijg je een mooie sign-up bonus cadeau van 10.000 miles! Een mooie start om te beginnen met sparen. Een voorwaarde is wel dat je minimaal € 500,- besteed binnen de eerste drie maanden.

Handig hierbij om te weten is dat je de kaart kunt gebruiken voor veel persoonlijke uitgaven zoals boodschappen en benzine. De kaart wordt op steeds meer plaatsen geaccepteerd zoals bij veel Jumbo supermarkten.

Hiermee vraag je de Flying Blue AMEX Gold of de Flying Blue AMEX Platinum aan. Liever een reguliere AMEX? Ga dan voor de Amercican Express Gold of de American Express Platinum.

In dit artikel een volledige introductie over de American Express kaarten. En hier lees je alles over de Flying Blue kaarten.

Flying Blue Shopping Portal:

Shop je vaak veel online? Dan kun ook miles verdienen via de Flying Blue Shopping Portal. Belangrijk hierbij is dat je via de desbetreffende link je producten besteld. Zo kan Flying Blue je bestelling namelijk traceren en hierdoor je miles toekennen.

Miles kopen:

Mocht je nu echt niet voldoende miles hebben voor een award, dan kun je ze altijd nog kopen. Soms heeft Flying Blue acties waarbij je veel bonusmiles krijgt op je aankoop. Vergeet natuurlijk ook niet dat je SPG punten kunt kopen via promoties. Voor elke 20.000 SPG starpoints krijg je 5.000 extra miles als je deze overzet naar Flying Blue!

Conclusie:

Voor Nederlanders is het erg gemakkelijk om miles te sparen. Schiphol is nu eenmaal de thuisbasis van KLM en bovendien vliegen er veel meer maatschappijen waar je FB miles op kunt sparen van en naar Schiphol. Ook zagen we dat vooral business class tickets de meeste miles opleveren.

Een tweede manier om Flying Blue miles te verdienen is door hotelovernachtingen te boeken. Naast de grootte hoteltekens zagen we dat Rocketmiles en Kaligo maar vooral Pointshound interessant kan zijn om veel miles te sparen.

De laatste en misschien wel de snelste manier om FB miles te sparen is door te betalen met je American Express Flying Blue creditcard. Als je de Flying Blue Gold Card via deze link aanvraagt, is de kaart het eerste jaar gratis en krijg je een mooie sign-up bonus cadeau van 10.000 miles!

Wat zijn jouw ervaringen met het sparen van Flying Blue miles? Weet jij nog meer manieren om miles te sparen of heb je vragen over de AMEX creditcards? Laat het hieronder weten in de comments of breng een bezoekje aan ons forum. In een volgend artikel zal worden ingegaan hoe je het beste FB miles kunt inzetten op Business Class tickets. Houd daarom de komende dagen insideflyer.nl goed in de gaten.

Reacties

  1. Peter zegt

    Hier is nog een tip, je kan je American Express card koppelen aan je PayPal account. Hierdoor ontvang je dan ook miles voor al je aankopen die je via PayPal betaalt. Bovendien, als je genoeg besteed per jaar dan is AE vaak bereid de jaarlijkse kosten te laten vervallen. Groet Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *