Flying Blue Miles bij Transavia Vluchten

transavia

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu Transavia de laatste tijd ook wil focussen op de zakenreiziger zijn er een aantal full-service opties bijgekomen bij de low-cost dochter van Air France-KLM. Één van die opties was de mogelijkheid om Flying Blue miles te sparen op de duurdere Plus en Max tarieven. Sindskort is het ook mogelijk, tegen betaling, Flying Blue miles bij Transavia Basic tarieven te krijgen. Hiervoor betaal je €5 per enkele vlucht voor 250 miles. Let wel, dit zijn Award miles. Geen level miles dus ook geen segmenten voor Flying Blue kwalificatie. De miles optie kan je tot 4 uur voor vertrek via Mijn Transavia bijboeken.

Kosten

€5 per 250 miles is goedkoper dan rechtstreeks kopen, maar nog steeds een slechte deal. Tenzij je je saldo net moet ophogen voor een award zou ik de miles niet aanschaffen.

Boek je een Plus of Max tarief bij Transavia, dan zijn Award Miles standaard inbegrepen. Dit is een vast aantal per tarief.

Flying Blue Miles bij Transavia
Spaarschema Transavia

Eerder maakte Flying Blue het wél mogelijk award en level miles én segmenten op de goedkoopste tareiven te verdienen bij HOP! (klik). Wellicht dat dit later ook bij Transavia wordt geïntroduceerd. Dit zal nauw samenhangen met de strategie van de maatschappij; puur leisure of ook business travel.

 

Reacties

    • The Flying Dutchboy zegt

      Met de partnership met Delta heeft het vrij weinig te maken. Het was eerst al mogelijk op sommige routes (niet vanaf AMS) een KL codeshare te boeken uitgevoerd door Transavia. Omdat je dan een KLM vluchtnummer hebt krijg je miles. Miles verdienen op pure HV vluchtnummers is pas recentelijk mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *