Qatar Airways Sale Maart

Qatar Airways Sales Maart 2016 - Featured

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways, één van de grote Middle East carriers (ME3), heeft een promotie aangekondigd voor de maand maart die loopt vanaf gisteren 8 maart tot en met 13 maart 2016. Meestal stunt Qatar flink met prijzen en ik zal aan de hand van 2 voorbeelden proberen om een idee te geven wat er met deze promo mogelijk is.

Qatar Airways Sales Maart 2016 - Banner

Deze promotie geldt voor vluchten die geboekt worden in de periode van 8 tot en met 13 maart met vertrek vanaf Amsterdam of Brussel, voor beide steden gelden andere promoties. Hieronder volgt een overzicht van de deals zoals ze momenteel op de website van Qatar Airways staan en dan zal je zien dat het soms voordeliger is om vanuit Amsterdam of Brussel te vertrekken.

Dit zijn de mogelijkheden om vanaf Schiphol (AMS) te vertrekken, in zowel economy als business class:

Qatar Airways Sales Maart 2016 - Amsterdam Offers
Een deel van de mogelijkheden vanuit AMS

Hieronder een overzicht met een deel van de vluchten die vanuit Brussel (BRU) in aanmerking komen voor de promo:

Qatar Airways Sales Maart 2016 - Brussels Offers
Een legio aan mogelijkheden vanuit BRU

Het eerste wat opvalt is het prijsverschil op de vlucht naar Dubai in economy class, vanuit AMS wordt er gerekend vanaf 415 Euro en vanuit BRU kan je voor 330 Euro al vliegen, een verschil van 85 Euro! Naar Colombo zit er een verschil op van 125 Euro! Voor een vlucht richting Singapore betaal je dan weer minder vanuit AMS (555 Euro) ten opzichte van vertrek uit BRU (620 Euro). Het loont dus de moeite om zowel de Belgische als Nederlandse sites van Qatar Airways uit te pluizen!

Qatar Airways Sales Maart 2016 - Book within days
De klok tikt, snel zijn!

Laat ik jullie nu aan de hand van 2 voorbeelden een idee geven van wat de mogelijkheden zijn met deze promotie. Stel je bent woonachtig in het noorden van Nederland, hebt een gezin bestaande uit 2 volwassenen en 2 kinderen van 8 en 10 jaar oud en wil graag tijdens de zomervakantie naar Sydney met het hele gezin. De zomervakantie in het noorden van het land loopt tot en met 28 augustus dus voor die tijd zou een trip naar Down Under ideaal zijn.

Qatar Airways Sales Maart 2016 - AMS-SYD GCMap
Een hele trip naar Down Under met de kids

Als je zover gaat vliegen met het hele gezin, dan moet je niet voor een weekje gaan, dus we zoeken naar een ruime periode met vertrek op 11 augusts en een terugvlucht op 27 augustus zodat de kids op tijd weer terug zijn om de maandag nadien met grootse verhalen terug naar school te gaan.

Qatar Airways Sales Maart 2016 - AMS-SYD 2 adults 2 kids economy class search

Qatar Airways Sales Maart 2016 - Processing your request
Eventjes geduld aub…

Na een paar seconden verschijnt dan het volgende resultaat voor de heenvlucht, vertrek vanuit AMS met een lange tussenstop in Doha (DOH) en vervolgens verder naar SYD.

Qatar Airways Sales Maart 2016 - AMS-SYD Outbound Flight
De heenvlucht met het hele gezin in economy class

Voor de vlucht terug naar huis is het vertrek ’s avonds laat voorzien, dus heb je nog de hele dag in Sydney en met een korte layover in DOH zodat de kinderen niet zeurderig op het vliegveld rondlopen.

Qatar Airways Sales Maart 2016 - AMS-SYD Inbound Flight
En weer terug naar huis in economy

Er wordt je nog aangeboden om het promo ticket te veranderen naar een “economy saver” ticket. De promo tickets kunnen niet veranderd worden (ook niet tegen betaling), zijn niet terugbetaalbaar en zijn enkel geldig in de periode dat de promotie loopt. Indien je het ticket zou veranderen naar een economy saver ticket, dan kan je voor 137 Euro veranderingen aanvragen, de kost voor een annulering is 182 Euro en bij een no show betaal je 228 Euro. Je kan meer lezen over de verschillende tarieven die Qatar aanbiedt op deze link.

Als je zeker weet dat je op vakantie gaat en de tickets eventueel boekt met een kredietkaart waarmee je verzekerd bent voor annulering, dan zou ik deze optie niet kiezen want voor 1426 Euro kan je een hoop andere leuke dingen doen op vakantie!

Qatar Airways Sales Maart 2016 - AMS-SYD Change Fare to Economy Saver
De eventuele optie om van economy promo naar economy saver te veranderen

De totale prijs voor een retourvlucht van Amsterdam naar Sydney tijdens de zomervakantie komt dan op een totaal van 3832,14 Euro voor gezin bestaande uit 2 volwassenen en 2 kinderen.

Qatar Airways Sales Maart 2016 - AMS-SYD Total Trip Price
Het totale kostenplaatje is…

Zoals je misschien weet is een vliegticket opgebouwd uit verschillende kosten en de eigenlijke prijs per passagier valt mee maar de kosten en taksen die de airline doorrekent vormen een flinke hap!

Qatar Airways Sales Maart 2016 - AMS-SYD Price Breakdown

Je bent natuurlijk niet verplicht om gebruik te maken van deze Qatar Airways promotie, maar als je op een site als Momondo begint te zoeken naar alternatieven in dezelfde periode dan zie je dat je iets duurder uit bent, maar vooral dat je langer onderweg bent met zelfs nog een extra tussenstop op de heenweg indien je ervoor kiest om met Garuda te vliegen…

Qatar Airways Sales Maart 2016 - AMS-SYD Alternatives
Alternatieve tickets die iets duurder zijn

Tot zover het voorbeeld van een zomervakantie met het hele gezin, stel dat je jarig bent eind april en je besluit dat je jouw verjaardag wil doorbrengen in Bali, mooi vooruitzicht niet? Daar bovenop wil je ook nog eens business class vliegen, nou laten we dan eens kijken wat Qatar in de aanbieding heeft.

Qatar Airways Sales Maart 2016 - BRU-DPS Adult Business Class Search
Als alleenstaande ben je flexibel qua data

Wie zou er nu niet in business class willen vliegen naar Bali om daar zijn of haar verjaardag te vieren?

Qatar Airways Sales Maart 2016 - BRU-DSP GCMap
Vanaf BRU met tussenstop in DOH richting Bali (DPS)

’s Avonds om 18:10 vertrek je vanuit Brussel eerst richting Doha en na een layover van nog geen anderhalf uur vlieg je alweer verder naar Densapar (Bali). Als je snel bent dan kan je nog een glaasje champagne meepikken in de business class lounge in Doha en anders krijg je aan boord wel een glas (of meer dan één). Op die manier kan je ontspannen aan boord en richting Bali vliegen waar je op een redelijk tijdstip aankomt zodat je nog iets aan de rest van de avond hebt.

Qatar Airways Sales Maart 2016 - BRU-DPS Outbound Flight
De heenvlucht in Qatar business class

De reis terug naar huis begint ’s avonds op het vliegveld van Densapar zodat je ook in dit voorbeeld nog een hele dag kan ontspannen in het hotel of aan het strand. Je hebt op de terugreis wel te maken met een lange layover in Doha, maar een troost is dat je die kan doorbrengen in de business class lounge waar je van je natje en droogje wordt voorzien. Dat valt goed te overleven!

Qatar Airways Sales Maart 2016 - BRU-DPS Inbound Flight
Ook weer naar huis in business class

Je bent jarig en je doet jezelf een leuk kado door voor 2652,36 Euro in business class heen en terug te vliegen. Ok toegegeven is het nog een flinke hap geld, maar je krijgt er wel wat voor terug en wat is er nou leuker dan jezelf te verwennen (als je van vliegen houdt)?

Qatar Airways Sales Maart 2016 - BRU-DPS Total Trip Price
Totale prijs voor de verjaardagstrip

De taksen voor deze vlucht bedragen minder als in het voorgaande voorbeeld, maar houdt er wel rekening mee dat die maar voor 1 volwassene zijn. Voor dit ticket kan je de fare eveneens laten veranderen naar een business saver ticket, maar hiervoor zal een slordige 998 Euro worden aangerekend!

Qatar Airways Sales Maart 2016 - BRU-DPS Price Breakdown
De taksen en kosten bedragen minder, maar de vlucht is voor 1 persoon!

Ik weet zeker dat er mensen zijn dit het duur vinden, mja goedkoop is het natuurlijk niet, maar als je zoekt naar alternatieven dan kan je bijna 300 Euro van de prijs afhalen door met een combinatie van Turkish Airlines en Garuda te vliegen. Kijk dan wel even naar de totale tijd van de reis want je bent aanzienlijk langer onderweg…

Qatar Airways Sales Maart 2016 - BRU-DPS Alternatives

Een andere optie is om met Emirates te vliegen, ook een airline met een uitstekende reputatie, wat ongeveer 200 Euro scheelt maar ook hier ben je langer onderweg. De goedkoopste prijs is trouwens enkel via een redelijk onbekende OTA (Online Travel Agency) te boeken. Als je rechtstreeks bij de airline zou boeken, zoals verplicht is voor de Qatar promotie, dan wordt het verschil ineens een pak kleiner.

De voorwaarden die verbonden zijn aan zowel de promotie vanuit België als Nederland zijn terug te vinden op de sites van beide landen die eerder in het artikel vermeld stonden. Hoe denken jullie over deze promotie? Doen of niet? We horen het graag van jullie, dus aarzel niet om een reactie hier achter te laten! En moest je toch een vlucht boeken, dan wensen we je alvast een hele fijne reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *