Flying Blue Gold kaart – nu met 20.000 award miles

american-express-flying-blue-share-fly

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express heeft de nieuwe aanbieding bekend gemaakt voor de Flying Blue Gold kaart.

Zo krijg je nu tijdelijk het eerste jaar 95 euro korting op de kaartbijdrage en daarbij 20.000 award miles gratis. De kaart kost nu het eerste jaar maar 75 euro in plaats van de reguliere 170 euro. En krijg je daarbij dus nog 10.000 extra award miles, evenveel als bij de platinum kaart.

Welke voordelen krijg je met de kaart

De kaart is eigenlijk onmisbaar voor mensen die vliegen met KLM. Want door de kaart te gebruiken vervallen de gespaarde Flying Blue miles niet.

En voor iedere euro die je uitgeeft spaar je minimaal 1 award mile. En KLM of Air France tickets kun je zonder verdere kosten in 3 maandelijkse termijnen terug betalen (Fly now Pay later). Heb je nog niet voldoende vluchten om de Frequent Flyer status te behouden bij KLM dan helpt de American Express Flying Blue Gold kaart je op weg, want jaarlijks krijg je 4 kwalificerende vluchten bijgeschreven.

En iedere euro uitgegeven met de kaart voor KLM of Air France tickets geeft de je 1,5 level mile. Deze level miles tellen mee voor de Frequent Flyer status. Daarnaast geeft de kaart recht op een aantal handige verzekeringen. Hier schreef ik al eerder over, alsmede hoe je de kaart optimaal kunt inzetten in het dagelijks leven.

Wat kun je doen met de 20.000 award miles

Met Award miles kun je natuurlijk een cadeau uitzoeken in de webshop van KLM, maar echter frequent flyers zetten de miles natuurlijk in voor gratis vliegtickets van KLM of Air France. En dan het liefste in business class!

Voorbeeld Promo Awards
Voorbeeld Promo Awards

Deze tickets kun je altijd online boeken bij KLM, maar het wordt nog leuker als je gebruik maakt van de Promo Awards. Dit zijn tijdelijke aanbiedingen waarbij je korting krijgt op het aantal miles dat nodig is voor een ticket. Iedere maand zijn er nieuwe Promo Awards. Hou hiervoor onze homepage in de gaten, of nog beter schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Voor mij is het grote voordeel van de award miles dat je ze kunt inzetten voor een upgrade of voor een enkele reis. Erg handig als je een goedkoop ticket hebt geboekt vanaf een locatie buiten Nederland en je daar naar toe moet vliegen. Het los boeken van een enkele reis is vaak veel duurder.

Zelf de Flying Blue Gold aanvragen? Dat doe je hier.

Reacties

 1. JustinCase zegt

  Ik zie in mijn AMEX app net dat de aanbieding inderdaad veranderd is als je iemand introduceert.
  22k punten voor een GRATIS FB gold kaart, ipv 20k +75e eerste jaar!
  “Ook uw introduce ontvangt 22.000 Award Miles. Bovendien is de kaart het 1e jaar gratis”

  Mooi want ik wil mijn vriendin weer een nieuwe kaart geven, is voor ons gezamenlijk toch weer 44k punten ipv de standaard 20. Als iemand nog interesse heeft, laat maar weten.

 2. Bert zegt

  De bonus miles en de gespaarde miles zijn ook te gebruiken voor het boeken van Transavia tickets.
  Betaling in alleen miles of in miles en cash is beide mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *