Boek Nu Je Flying Blue Award Ticket 360 Dagen Van Te Voren!2 min leestijd

Flying Blue Award Chart

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Per luchtvaartmaatschappij en frequent flyer programma verschilt het moment wanneer je een award ticket kunt boeken. Sommige maatschappijen laten je een award ticket een jaar van te voren boeken en andere weer een tien maanden. De verschillen zijn vaak groter als je een award ticket voor op een partner luchtvaartmaatschappij wil boeken. Bij Flying Blue kon je voorheen altijd maximaal 305 dagen van te voren boeken.

Flying Blue award ticket 360 dagen van te voren

Je kon bij Flying Blue altijd een award ticket boeken voor een vlucht die maximaal 305 dagen later vertrok, ongeacht welke luchtvaartmaatschappij je koos. Deze vluchten tot 360 dagen van te voren konden echter wel geboekt worden via andere loyaliteitsprogramma’s zoals die van Delta. Die leden hadden dus toegang tot vluchten die je via het eigen programma nog niet kon boeken, wat best bijzonder is.

Vanaf nu is het mogelijk om je Flying Blue award ticket 360 dagen van te voren te boeken, ongeacht de maatschappij waar je mee vliegt. Je kunt nu dus een vlucht boeken die 360 dagen later vertrekt bij Flying Blue.

Het is nu dus mogelijk om een ticket van AMS naar LAX te boeken op bijvoorbeeld 31 januari 2018. De tickets zijn ook daadwerkelijk te boeken. Een specifieke vlucht kun je op de daarop volgende pagina kiezen. Dit geldt voor alle routes en tickets die je kunt boeken met Flying Blue.

Flying Blue 360 dagen van te voren

Flying Blue 360 dagen conclusie

Het is best logisch dat Flying Blue dit nu aangepast heeft. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het zo dat je als lid van dat programma het eerste (of tegelijk met een lid uit een partner programma) kunt boeken. Dat was dus niet het geval bij Flying Blue, maar daar is nu verandering in gekomen. Nu heb je dus ‘evenveel kans’ op een award ticket als iemand die bijvoorbeeld een KLM ticket wil boeken via het programma van Delta. Voor leden uit partner programma’s is dit minder goed nieuws, want die hadden altijd extra tijd om deze vluchten te boeken vergeleken met leden van het FB programma.

Wil je een award vlucht gaan boeken, kijk dan ook zeker eens naar de Promo Awards! Met deze tickets kun je tot 50% mijlen besparen in zowel economy, premium economy als business class naar diverse bestemmingen. Deze bestemmingen wijzigen maandelijks en elke maand kun je de nieuwe bestemmingen op InsideFlyer vinden!

Boek jij je Flying Blue award vluchten vaak ver vooruit? Laat je ervaringen hieronder of op ons forum weten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *