Stijlvolle Glamping Spots in Europa3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je bent een luxepaardje en je wilt eens wat anders dan een hotel. “Kamperen!” roept man- of vrouwlief ineens, waarbij jouw nekharen in eerste instantie rechtovereind gaan staan. Toch wil je wel eens wat dichterbij de natuur staan. Wellicht heb je er enkele jaren geleden als eens van gehoord. En door de populariteit is het aanbod inmiddels gegroeid: glamping.

Glamping is een samenvoegsel van ‘glamourous camping’. Eigenlijk is het kamperen zonder al de nodige ongemakken van het kamperen. Je hoeft niet zelf je tent op te zetten. Slaapt in een zacht comfortabel bed maar je bent niet omringd door de koude betonnen muren van een 20-verdiepingen-hoog hotel. Misschien klinkt het een beetje als kamperen voor mietjes, but who cares als je het beste van beide werelden kan krijgen. Nederland alleen al heeft tientallen glamping plaatsen, dus wij stelden een lijst samen van de leukste spots in Nederland en daarnaast binnen Europa.

Veluwe de Hertshoorn – Nederland

Mijn werkzaamheden bij National Geographic heeft mijn waardering voor Nederlandse natuur aanzienlijk vergroot. Met name ben ik erg trots op de Veluwe, een plek waar mijn schoonfamilie woont en waar ik daar enorm kan genieten van een rondje hardlopen door de bossen. Bij de Hertshoorn hebben ze prachtige glamping tenten van 45m2 en heerlijk ligbad. Je kunt hier met 6 personen terecht. Een weekendje voor 2 in het hoogseizoen kost slechts 250 euro, maar check ook hun website voor speciale aanbieden voor bijvoorbeeld Pasen en de meivakantie.

 

glamping spots

Erfgoed Bossem – Nederland

Slapen in een kubus, midden in de natuur en onder de sterren? Erfgoed Bossem heeft deze schattige vierkante houten huisjes met een transparant dak waaronder het bed staat zodat je naar de sterren kunt kijken. Deze huisjes zijn slechts 9m2, maar is wel van alle gemakken voorzien. Een weekendje voor 2 in de sterrenkubus kost in het hoogseizoen 229 euro en dat is inclusief ontbijtmand.

glamping spots

Glisten Camping Aquitaine, Frankrijk

Onderaan de Pyreneeën vind je de Glisten camping. Deze camping heeft 6 bijzondere geometrische domes die je een unieke, bijna openlucht ervaring bieden waar je met maximaal 6 mensen in kunt verblijven. De domes zijn zo ingericht dat het slaapgedeelte deels is afgescheiden en je rustig kunt slapen in een kingsize bed. Verder ben je slechts een kwartiertje rijden verwijderd van de kust waar het mogelijk is om te surfen. Een nachtje in een dome kost in het laagseizoen zo’n 88 euro en je bent verplicht minimaal 2 nachten te blijven. Kosten per week zijn lager, maar in het hoogseizoen kan dit oplopen tot 1000 euro per week.

glamping spots

 

glamping spots

Yurts Tarifa Andalusië, Spanje

Een joert is een tent die oorspronkelijk door nomaden werd gebruikt in Centraal-Azië en Mongolië. Verschillende glampingsites hebben zich laten inspireren door deze tenten. Kijk bijvoorbeeld naar deze fantastische ‘yurts’ in Spanje. Deze camping wordt gerund door een familiebedrijf en kun je vinden helemaal ten zuiden van Spanje, vlak bij een van de beste topbestemmingen voor wind- en kitesurfen. Hier is een organisch tuintje te vinden waar de eigenaar eten uit kookt in zijn restaurant. Deze yurts zijn niet alleen comfortabel, ze zien er ook nog eens super trendy uit! Een nachtje in deze hut kost 55 euro voor twee personen.

glamping spots

Herbal Glamping Resort Ljubno, Slovenië

Dit is waarschijnlijk een van de top-notch bestemmingen als het op glamping aankomt. De accomodaties hier zijn ensuite en lijkt een beetje op een kruising tussen een lodge en safari tent en hebben een inrichting om jaloers op te zijn. Deze site heeft 10 lodges beschikbaar die om het grote centrale zwembad heen liggen. Daarnaast heeft iedere lodge een prive jacuzzi. De ‘herbals’ staan centraal op deze camping sites en je kunt dan ook gebruik maken van verschillende pakketten zoals de ‘marigold package’ of de ‘rosemary package’ en deze bevatten allen verschillende trips, treatments en diners. Een overnachting kost hier 150 euro per persoon en de aanvullende pakketten zo’n 160 euro per persoon.

glamping spots

 

glamping spots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *