Eva Air Lounge in Bangkok: een verborgen pareltje

eva air lounge bangkok

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op Suvarnabhumi, de belangrijkste luchthaven van Bangkok, kan het soms aardig druk zijn, en dan drukken we ons nog voorzichtig uit. Ook in de Thai Airways lounges kan je soms over de koppen lopen. Maar Thai is niet de enige Star Alliance maatschappij die in Bangkok een lounge heeft. We stellen je graag de Eva Air lounge voor.

Maar liefst 53 miljoen passagiers verwelkomt BKK jaarlijks.  Heel wat van hen vliegen business of hebben status bij Star Alliance en komen zo in één van de Thai Airways lounges terecht. Vooral tijdens de avond rush, wanneer de intercontentinentale vluchten vertrekken, is het drummen in die lounges. Dan kan het leuk zijn te weten dat je kan uitwijken naar een andere lounge.

eva air lounge bangkok

Verscholen in een uithoek bij gate F1 vind je de lounge van de Taiwanese maatschappij Eva Air.  Naast de business en elite passagiers van Eva Air zelf, verwelkomt deze lounge ook Star Alliance gold frequent flyers.  De lounge werd in april 2015 volledig gerenoveerd en ademt de sfeer van het hightech Taipei uit, met veel led verlichting.  Je voelt je bijna in een nachtclub.  Meteen verklaart dat mijn wat tegenvallende foto’s, de lounge is spaarzaam verlicht, wat het vooral ’s avonds lastig maakt om foto’s te nemen.

Catering

Het aanbod van eten en drinken is best uitgebreid.  Je vindt er aziatische dim-sum en miso soep, maar eveneens lekkere pizza’s en zelfs een koelkast vol met Swensen’s ijs!

eva air lounge bangkok
dim sum!

De drankselectie is misschien wat minder rijkelijk dan het eten, maar toc nog meer dan voldoende uitgebreid. Er staat een tapkraan met Heineken en voor zij die bier willen vind je Singha in de koelkast… (disclaimer: auteur is Belg 😉 )

eva air lounge bangkok

Relax

De lounge is naast het buffet opgedeeld in verschillende zitruimtes. Dankzij die compartimentering voelt de ruimte nooit te groot aan en behoudt ze iets van intimiteit.  Vlak tegenover het buffet vind je tafeltjes met barstoelen. In de rest van de lounge vind je comfortabele zetels.  In het tafeltje naast elke zetel zit ook een stopcontact ingewerkt, ideaal om jouw smartphone of tablet nog snel even op te laden.

eva air lounge bangkok

Er zijn ook twee ruime douchecabines waar je kan van gebruik maken.  Het enige wat ontbrak was een relaxruimte, maar dit is eigenlijk een beetje logisch. Dit is een Eva Air lounge en de maatschappij gaat ervanuit dat de meeste bezoekers van hun lounge hun reis beginnen in Bangkok en geen nood hebben aan een dutje tussen twee vluchten in.

Besluit

Deze lounge is een verademing op de drukke luchthaven van Bangkok.  Omdat het een eind stappen is naar de F gates wordt het er nooit echt druk en het catering aanbod is meer dan behoorlijk. Aarzel niet om de Thai lounges links te laten liggen en hier even te verpozen voor je vlucht. Maar als je met Thai vliegt, hou er dan wel rekening mee dat je op tijd vertrekt uit de lounge, daar alle Thai vluchten vertrekken aan de andere kant van de luchthaven.

Overzicht

Voordelen

Rustig
Modern interieur
Stopcontacten bij elke zetel
Mooi catering aanbod

Nadelen

Afgelegen
Geen relaxruimte

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN en DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

Deze verborgen parel is een uitstekend alternatief voor de overbevolkte Thai lounges.

3.6

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *