FLUX alliantie stopt; Global Entry voor Nederlanders1 min leestijd

Global Entry voor Nederlanders

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De FLUX Alliantie, die het voor Privium leden mogelijk maakt ook in de VS van versnelde grenscontrole te profiteren, stopt per 1 januari 2017. Dat is naar leden gecommuniceerd en bevestigd aan Insideflyer. Het FLUX lidmaatschap, contributie en ondersteuning wordt hiermee beëindigd. Leden blijven wel hun Global Entry lidmaatschap behouden en kunnen met hun GOES account elke 5 jaar verlengen of paspoortgegevens updaten.

FLUX

Met FLUX lidmaatschap kunnen Privium ook lid worden van het Amerikaanse Global Entry Trusted Traveller programma. Na een achtergrond onderzoek en interview door de Customs and Border Protection kunnen gebruikers bij aankomst op een luchthaven in Amerika via een kiosk de paspoortcontrole passeren. Dit scheelt vaak erg veel tijd. FLUX lidmaatschap was wel kostbaar; met een jaarlijkse bijdrage van €135 bovenop de jaarlijkse bijdrage voor Privium een eenmalige kosten voor het Amerikaanse programma. Global Entry lidmaatschap voor 5 jaar kost los echter ‘maar’ $100.

Global Entry voor Nederlanders
Passeer in luttele minuten de grens met de kiosk en sla de rijen over

Het is nog niet duidelijk of en eventueel hoe, Nederlandse staatsburgers straks een nieuw lid kunnen worden van Global Entry. Wellicht is een jaarlijks lidmaatschap van Privium verplicht, naast de contributie voor GE. In het Britse model is er eenmalig een heffing voor een achtergrondonderzoek door de Britse veiligheidsdiensten waarna je voor de reguliere $100 5 jaar lid kan worden. Waarschijnlijk zullen de totale kosten in ieder geval dalen. Mocht het voor $100 + een éénmalig bedrag mogelijk zijn om 5 jaar Global Entry te krijgen, dan verwacht ik dat dit heel populair gaat worden bij frequente reizigers. De dienst kan heel veel tijd schelen bij aankomst in de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *