Flinke groei voor Eurostar in 20231 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De internationale treinmaatschappij Eurostar maakte afgelopen jaar een flinke groei door. De uitbreiding van het netwerk en natuurlijk ook de populariteit van treinreizen draagden daar positief aan bij. Met ruim 18,6 miljoen passagiers zit Eurostar in 2023 ook weer op het niveau van 2019. In 2030 wil Eurostar minimaal 30 miljoen passagiers per jaar vervoeren.

Groei voor Eurostar

Met een stijging van het aantal passagiers van 22% laat Eurostar een serieuze groei zien van 2022 op 2023. De uitbreiding van het routenetwerk en verhoging van frequenties zijn onderdeel van het ambitieuze plan om in 2030 op een niveau 30 miljoen passagiers te zitten.

Het jaar 2023 was sowieso een belangrijke periode voor Eurostar, mede door de samenvoeging met Thalys. Verder kwam de treinmaatschappij met een vernieuwde merkpositionering in een poging om ook een jonger publiek aan te kunnen spreken.

Routenetwerk Eurostar

Eurostar heeft haar netwerk de afgelopen tijd gestaag uitgebouwd met nieuwe bestemmingen en hogere frequenties. Dit is voornamelijk gedreven door de samenvoeging met de Franse treinmaatschappij Thalys. Op dit moment is Eurostar dan ook actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Vanuit Nederland en België zijn Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Keulen, Parijs en Londen de belangrijkste bestemmingen. Maar in de zomer rijdt Eurostar ook door naar Marseille. Mogelijk komen daar dit jaar nog andere nieuwe routes bij. Een deel van dat netwerk wordt ook door NS International bediend.

Club Eurostar

Eurostar heeft haar eigen loyaliteitsprogramma genaamd Club Eurostar. In deze handleiding leggen we precies uit hoe het programma werkt en wat de voordelen zijn. Benieuwd naar onze ervaringen met Eurostar en het voormalige Thalys? Check dan onze Eurostar review Amsterdam-Londen in Standard Class. Of check de review over de Standard Class rit van Amsterdam naar Parijs in de vernieuwde rijtuigen.

Bron foto’s: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *