Finnair en Turkish Airlines gaan codeshare overeenkomst aan1 min leestijd

Finnair A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Finnair en Turkish Airlines gaan een codeshare overeenkomst aan. Dit laat Finnair deze week weten op hun website. Dit betekent dat beide maatschappijen nauwer met elkaar gaan samenwerken en dus gezamenlijk meer bestemmingen aan kunnen bieden.

Codeshare Finnair en Turkish Airlines

Het is opvallend dat beide maatschappijen een codeshare overeenkomst hebben gesloten. Dit omdat beide maatschappijen lid zijn van een andere alliantie. Finnair is namelijk lid van Oneworld terwijl Turkish Airlines lid is van Star Alliance. Toch zal vanaf 29 september 2021 de Finnair code AY te zien zijn op een aantal routes van Turkish Airlines. Naast de route tussen Helsinki en Istanbul zijn de bestemming als volgt: Amman Sharm El Sheikh, Antalya, Athens, Gazipasa, Hurghada, Luxor, Thessaloniki en Sofia.

Boeing 737 van Turkish Airlines boven de Rode Zee (Bron: Turkish Airlines)
Finnair en Turkish Airlines gaan een codeshare overeenkomst aan en breiden zo het aantal bestemming uit. (Bron: Turkish Airlines)

Omgekeerd zal vanaf dan ook de Turkish Airlines code TK te zien zijn op vluchten naar de volgende bestemmingen van Finnair: Antalya, Gazipasa, Kuopio, Oulu, Reykjavik, Riga, Rovaniemi, Tallinn, Tartu, Vaasa en Vilnius. Beide maatschappijen geven aan blij te zijn met het aanbieden van meer bestemmingen. “Zeker nu de luchtvaart weer aantrekt is het slim om in te springen op de vraag van onze klanten”, laat een woordvoerder van Finnair weten. Passagiers van Turkish Airlines krijgen zo toegang tot meer bestemmingen in Scandinavië terwijl passagiers van Finnair vooral meer vakantiebestemmingen aangeboden krijgen. Finnair is vanwege de ligging van Helsinki een populaire maatschappij voor vluchten naar Azië.

Finnair economy cabin attendant
Finnair is een populaire maatschappij voor vluchten naar Azië. (bron: Finnair)

Uitgelichte afbeelding: Finnair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *