Aparte voucher aanvragen voor extra opties bij KLM2 min leestijd

KLM voegt de Augmented Reality handbagage check aan nog een app toe.

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Heb je extra opties geboekt bij je KLM ticket en vraag je hiervoor een voucher aan? Dan moet je een aparte voucher aanvragen voor de extra opties. De kosten voor de opties zoals Economy Comfort of bagage zullen niet meegenomen worden in de voucher die je krijgt voor je geannuleerde vlucht. De luchtvaartmaatschappij werkt momenteel aan een technische oplossing, maar tot die tijd zul je dit apart moeten aanvragen.

Extra opties geboekt bij KLM? Dan een aparte voucher aanvragen

Je moet dus een extra voucher aanvragen voor opties zoals een stoel aan de nooduitgang, Economy Comfort stoel, een stoel in een rij van 2, extra bagage of andere toevoegingen op je ticket. Het aanvragen van de voucher kun je doen via deze pagina op de website van de luchtvaartmaatschappij.

KLM laat aan InsideFlyer het volgende weten:

Op dit moment moet de consument een aparte aanvraag doen voor ancillaries. We werken aan een technische oplossing waardoor de consument voor de gehele boeking (dus ticket plus ancillaries) een voucher aan kan vragen.

Deze voucher heeft de waarde van je originele ticket en is twaalf maanden geldig na de ontvangstdatum. Je kunt deze voucher gebruiken voor KLM, Air France, Kenya Airways, Delta en/of Virgin Atlantic vluchten. Hier lees je hoe je de EMD-voucher kunt inwisselen.

De voucher kun je aanvragen als je een vlucht hebt geboekt op of voor 21 april 2020. De vertrekdatum moet uiterlijk 31 augustus 2020 zijn. Het aanvragen van de voucher kan tot 30 juni 2021. Indien je vlucht geannuleerd is door KLM, dan is de voucher inwisselbaar voor geld na één jaar. De voorwaarde is dan wel dat je vlucht geannuleerd moet zijn voordat je de voucher aangevraagd hebt. Vraag je de voucher aan en heeft KLM later de vlucht geannuleerd, dan is deze niet inwisselbaar. Alle voorwaarden kun je hier vinden.

KLM Economy Cabine

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Bert zegt

    Maar kan ik zo’n ancillary voucher ook gebruiken om tickets mee te betalen? Ik heb er 1, omdat ik voor het eerst in m’n leven extra baggage had geboekt. (heen business class, terug economy, en dus te veel baggage voor deze terugvlucht).
    Ik vlieg bijna uitsluitend longhaul BC, dus heb niets aan een voucher welke ik alleen aan baggage kan besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *