Eurostar vanaf oktober rechtstreeks naar Londen

Eurostar tussen Amsterdam en Londen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De internationale hogesnelheidstrein Eurostar zal vanaf 26 oktober rechtstreeks naar Londen rijden. De trein vertrekt vanaf Amsterdam en Rotterdam en een overstap in Brussel is dan niet meer nodig. Tussen Amsterdam en Londen is de reistijd vier uur en negen minuten. Vanuit Rotterdam doe je er drie uur en 29 minuten over.

Eurostar direct naar Londen vanaf Nederland

De Eurostar trein komt in het centrum van Londen aan. Daar kun je ook overstappen op de diverse metro- en treinlijnen. De prijs voor een enkele reis start vanaf 46 euro.

Roger van Boxtel, president-directeur van NS, hoopt dat de reizigers de trein boven het vliegtuig verkiezen:

De rechtstreekse hogesnelheidstrein brengt je snel en zonder gedoe van het centrum van Amsterdam en Rotterdam in hartje Londen en is daarmee een ijzersterke concurrent voor het vliegtuig. Door corona hebben we langer op de start moeten wachten, maar het aantal internationale reizigers zal geleidelijk weer toenemen. Het is geweldig nieuws dat we reizigers tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk dan ook de keuze voor de duurzame trein kunnen bieden.

De Eurostar treinen zullen volgens dit schema rijden:

9119 9157
Amsterdam Centraal Vertrekt om 07:47 16:47
Rotterdam Centraal Aankomst 08:25 17:25
Vertrekt om 08:28 17:28
Brussel-Zuid Aankomst om 09:38 18:38
Vertrekt om 10:05 19:05
Londen Aankomst om  10:57* 19:57*

*lokale tijd

De tickets voor deze treinen zijn vanaf dinsdag 1 september te koop. Dit kun je doen via de website van NS International. Gezien het Coronavirus is het mogelijk om je ticket tot 14 dagen voor vertrek te wijzigen. Je hoeft hiervoor geen wijzigingskosten te betalen. Deze flexibiliteit is van toepassing op geboekte reizen tussen 1 juli en 31 december 2020. Dit is geldig voor alle reisdata die je kunt boeken via de website van de spoormaatschappij.

Tijdens de reis is het dragen van gezichtsbescherming verplicht. Ook worden de treinen voor elke reis grondig schoongemaakt. Tijdens de reis worden de voorwerpen die vaak worden aangeraakt ook extra schoongemaakt en ontsmet. Kijk voordat je gaat reizen op de website van de overheid voor het laatste reisadvies. Controleer ook de eventuele (in)reisbeperkingen.

Eurostar (Bron: Eurostar.com)

Afbeeldingen ©Eurostar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *