Eurostar Snap nu nog goedkoper2 min leestijd

Eurostar Snap

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om het toerisme tussen Brussel, Parijs & Londen wat aan te zwengelen zijn de Eurostar Snap tarieven nu nog scherper. Vanaf morgen kan je voor 19 Britse pond, of zo’n €22, een enkele reis tussen de verschillende hoofdsteden boeken.

UPDATE: de tickets kosten uiteindelijk €25; de Britten betalen dus minder in Pond.

We schreven eerder al over Eurostar Snap, dat in mei van dit jaar gelanceerd werd. Toen kostte een enkeltje Brussel-London je nog €33. Het programma werd na de eerste introductiemaand verdergezet, hoewel er ook maanden zonder Snap promotietarieven waren.  Snap is nu dus terug, voor reizen tussen 28 november en 15 januari. Ideaal voor jouw kerstinkopen…

eurostar snap
voor geen geld sta je in St. Pancras

Het principe blijft hetzelfde. Je moet, vreemd genoeg, nog altijd inloggen met jouw facebookaccount, waarna je de kalender van beschikbare data te zien krijgt.  Je selecteert de dag van vertrek en eventuele terugkeer en geeft aan als je in voormiddag of namiddag wil vertrekken.  Eens je betaald hebt stuurt Eurostar je een bevestiging. Twee dagen voor jouw reis krijg je een nieuwe mail waarin jouw vertrektijd vermeld staat.

Geen zitplaats?

Nu wordt het dus nog goedkoper om naar Londen te reizen.  Maar die prijsvermindering komt met een addertje onder het gras; wie met een Eurostar Snap tarief reist wordt namelijk geen zetel meer gegarandeerd!  Het kan dus zijn dat je op drukke momenten geen zitplaats aangewezen krijgt. Je zal dan moeten plaatsnemen op een klapstoeltje in het bagagecompartiment dat aan het uiteinde van elke wagon zit. Je kan ook de ganse reis in de restaurantwagon doorbrengenm, maar daar zijn er geen stoeltjes te vinden.

Volgens Eurostar zullen de meeste passagiers een zitplaats krijgen. Enkel op piekmomenten bestaat de kans dat Snap reizigers geen stoel toegewezen krijgen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat op zo’n momenten last-minute reizigers soms vele honderden euro’s neertellen voor een ticket.

Ondanks dit nadeel blijft dit een ongezien scherpe prijs om rechtstreeks en snel naar het hart van Londen te kunnen reizen.  Vliegtickets en “normale” Eurostar tickets kosten al snel minstens €100 of meer, terwijl je hier al voor €44 heen en weer kan reizen.

Ga jij gebruik maken van dit Eurostar Snap tarief? Hier vind je alvast de website waarop je kan boeken. Laat ons dan ook weten of je een zitplaats gekregen hebt of niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *