Eurostar Snap: Goedkoop Naar Londen

Eurostar Snap

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Londen blijft de drukst bezochte stad van Europa en dat vertaalt zich ook in het feit dat het soms knap lastig kan zijn om een goedkoop ticket te vinden naar de Britse hoofdstad. Met Eurostar Snap kan je voor €66 heen en terug. Interessant? We zochten het uit.

De Eurostar is vooral vanuit België de beste manier om naar het centrum van Londen te reizen. Met het vliegtuig kom je in één van de Londense luchthavens aan die allen, behalve City, een flink eind buiten de stad liggen en moet je met de tube of de trein het centrum zien te bereiken.  Maar met de Eurostar sta je vanuit Brussel Zuid na twee uur al in het St Pancras station, pal in het hart van Londen. Bovendien zitten de treinen ook heel wat comfortabeler dan een vliegtuigzetel.

Dat gebruiksgemak laat zich betalen. Het goedkoopste retourticket naar London kost bij Eurostar slechts €88, maar deze tickets zijn schaars en moet je ruim op voorhand aankopen.  Wanneer je jouw ticket last minute, of zelfs tot 1 maand voor vertrek wil aanschaffen, kan de prijs flink oplopen. Er bestaat ook een last minute promotie waar je voor €78 heen en weer kunt, maar verwacht je daar aan heel ongunstige reistijden.

De oplossing? Eurostar Snap

Om aan de verzuchtingen van prijsbewuste reizigers tegemoet te komen, en ongetwijfeld ook om de laatste lege zetels te verkopen, lanceert de treinmaatschappij nu Eurostar Snap. Het principe is heel eenvoudig, je kiest voor enkele reis of heen en terug, selecteert de dagen die je wil reizen en geeft aan of je ’s ochtends of ’s namiddags wil vertrekken. Het ticket kost £25 enkele reis, of omgerekend zo’n €33. De site is heel simpel en straight forward en is duidelijk gemaakt om op een smartphone of tablet weergegeven te worden.

Eurostar Snap
klik om het allemaal wat grootser te zien

Weinig flexibel

Zitten er addertjes onder het gras? Wel ja, eigenlijk wel. Zo weet je pas welke trein je toegewezen krijgt nadat je betaald hebt, maximum twee dagen voor het voorziene vertrek. Dat betekent dat je voor een trein in de voormiddag al om 06:56 ’s ochtends vroeg kan vertrekken, maar evengoed pas om 11:56 een trein kunt hebben. Voor het namiddagslot vanuit Londen kan het zijn dat je al om 12:52 op de trein zit, maar evengoed 7 uur later pas, om 19:52. Met wat pech kan je bijna een ganse dag verliezen.

Eurostar Snap
Londen lijkt wel heel erg op Parijs…

Deze tickets kunnen niet terugbetaald of omgeruild worden en passagiers onder de 16 kunnen geen ticket aankopen. Bovendien moet je, om één of andere vreemde reden, een facebook profiel hebben. Heb je geen facebook en wil je een ticket boeken? Pech! Toch wel vreemd.

De tickets zijn ook uitgesloten van upgrades naar business premier, die in het station vaak verkocht worden tegen €49 enkele reis. Je krijgt dan een lichte maaltijd, gratis drankjes en ruimere zetels. Omdat de treinreis al bij al kort is, tweede klasse ook best comfortabel zit en je zonder probleem eigen eten en drinken kan meebrengen, zou ik dit persoonlijk sowieso niet doen.

De moeite waard?

Het blijft natuurlijk een heel voordelige prijs, waardoor je wat aan flexibiliteit moet inschieten. Toch vind ik het jammer dat je de precieze uren pas na het betalen te zien krijgt want nu is het verschil tussen de vertrektijden wel zeer groot. Het zou interessanter zijn mocht Eurostar drie opties (ochtend, middag, namiddag) aanbieden in plaats van de huidige twee.

Eurostar Snap
tijd is relatief…

Persoonlijk zou ik Eurostar Snap slechts overwegen als ik minimum 2 overnachtingen of meer gepland heb in Londen. Voorlopig kan je trouwens enkel treinen boeken tot 30 juni. Het lijkt er dus op dat Eurostar het systeem nog wat aan het uittesten is.

Wat denk jij over Eurostar Snap? De moeite waard of toch maar liever niet?

Reacties

  1. Gerda zegt

    Beste mensen,

    in mei wil ik gebruik maken van eurostarsnap. Als ik nu al probeer om een datum in mei vast te leggen krijg ik alleen informatie over data tot eind februari 2019.

    Klopt dit? En wanneer kan ik dan wel die reis in mei boeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *