Etihad Regional ook vanaf Brussel1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nationale luchthaven van Brussel krijgt er vanaf half maart volgend jaar enkele wekelijkse bestemmingen bij. De Zwitserse maatschappij Etihad Regional gaat er vanaf dan vliegen naar de Duitse bestemmingen Leipzig (4x week) en Dresden (3x week). Dat nieuws is door de luchthaven ondertussen ook medegedeeld aan IkVliegVeel.com

Etihad Regional heet eigenlijk officieel Etihad Regional by Darwin Airline en heeft als thuisbasis Lugano. Toen Etihad Airways, de luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten eind vorig jaar een aandeel verwierf in de maatschappij Darwin Airline besloot men van naam en strategie te veranderen.

etihad

Vermoedelijk zal de maatschappij de vluchten vanuit Brussel uitvoeren met een ATR72 waarin er plaats is voor een 74-tal passagiers. Als de bezetting tegen zou vallen kan de maatschappij kan echter ook nog beslissen dat het een SAAB SF-2000 toestel zal worden, een Zweeds passagierstoestel waarvan Etihad Regional er twaalf in bezit heeft. Dat vliegtuig kan plaats bieden plaats aan ongeveer 50 passagiers.

Vluchten zijn nu al te boeken op www.etihadregional.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *