Etihad lanceert buy-on-board menu in Economy Class1 min leestijd

Boeing 787-9 Dreamliner in Etihad Airways livery (Bron: Etihad)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways verkeert al tijden financieel in moeilijkheden. Na een periode van sterke groei kwam er een einde aan de bijna eindeloze bron van investeringen van de overheid in de airline. Inmiddels is Etihad aan het bezuinigen op het product. Ook worden er nieuwe manieren voor ‘ancillary revenue‘ gezocht. Bijvoorbeeld met de verkoop van pyjama’s en amenity kits maar ook champagne en snack boxes. Wat het laatstgenoemde betreft komt Etihad nu met een nieuwe stap die het imago als premium carrier niet echt ten goede komt; de maatschappij introduceert een buy-on-board menu in Economy Class.

Nieuwe catering

Etihad heeft recentelijk in de Economy Class een nieuw cateringconcept geïntroduceerd. Uit verschillende online reviews blijkt dat er een grotere hoofdmaaltijd wordt geserveerd maar de extra gerechten zoals salade of voorgerecht ontbreken op de tray. Het dessert zal apart geserveerd worden na de koffieronde. Verder zijn er gedurende de vlucht nu snacks en grotere hapjes beschikbaar via het ‘Sweet or Salty’ menu. Hierbij is er keuze uit verschillende zoete en hartige snacks, gezonde repen, heuse extra maaltijden zoals lasagne en curry en extra drankjes. Prijzen variëren van 3 en 5 tot 7 USD. Betalen kan contant met de meeste grote valuta en ook met creditcard.

Op zich is er niks mis mee om premium drankjes en snacks, en grotere maaltijden, tegen een toeslag te verkopen maar items zoals Kitkat en een groene thee zouden voor een airline als Etihad toch inbegrepen moeten zijn in de service? Ik ben erg benieuwd wat het huidige aanbod aan (gratis) midflight snacks nu is bij de airline en wat de reacties van passagiers zijn.

Reacties

  1. Shehbaz zegt

    Air line as etihad shamefull
    Now they are same as Ryan air
    They gonna loose there customers
    Good luck etihad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *