Etihad Airline van het jaar 20162 min leestijd

Picture courtesy of atwonline.com

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen maandag is Etihad, tijdens de 42ste editie van de Air Transport World (ATW) luchtvaartindustrie “achievement awards” in Singapore, uitgeroepen tot airline van het jaar 2016. Etihad Airways werd als beste maatschappij verkozen uit meer dan 100 andere carriers.

De in Abu Dhabi gebaseerde nationale airline van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) is de opvolger van Southwest Airlines, Delta Airlines en All Nippon Airways (ANA) die de afgelopen drie jaren werden verkozen als winnaar van deze prestigieuze award.

Topman van Etihad Airways, James Hogan, was uitermate blij deze “prijs” en droeg hem op aan het personeel wat wereldwijd vertegenwoordigd wordt door een 27.000 tal mensen. Het personeel was ook een van de redenen waarom Etihad de award in ontvangst mocht nemen, ze staan in voor de customer service en het innovatieve denken van de airline. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de indeling van de First Class Apartments cabine aan boord van de Airbus A380 en de cabine van de Boeing 787-9.

Picture courtesy of atwonline.com
Etihad Airways Boeing 787-9
A380 First Class Apartments cabine
A380 First Class Apartments cabine

Bovendien werd Etihad geprezen voor het aandeel wat ze hebben in een aantal andere airlines zoals bijvoorbeeld Air Berlin, Darwin Airline, Air Serbia, Alitalia, Jet Airways, Air Seychelles en Virgin Australia waardoor ze met een groter aanbod kunnen inspelen op een vragen markt wat betreft tickets. Dit zorgde in 2015 voor 5 miljoen extra passagiers die op deze manier “met” Etihad vlogen.

Niet alleen qua partnerships is Etihad ontzettend gegroeid, want het afgelopen jaar nam Etihad Airways nog eens 6 extra routes in gebruik verspreid over 3 verschillende continenten. Als je het aantal passagiers bekijkt wat enkel met Etihad heeft gevlogen dan is dit gegroeid van 15 miljoen in 2014 tot 17 miljoen passagiers in 2015.

Het business model van Etihad legt de maatschappij dus zeker geen windeieren, want de vloot wordt ook weer uitgebreid met nieuwe orders voor de Boeing 787-9. Deze zullen goed van pas komen aangezien de airline wereldwijd naar zo’n 116 verschillende bestemmingen vliegt.

De ATW awards bestaan trouwens al sinds 1974 toen ze in het leven werden geroepen door het gelijknamige maandelijkse luchtvaartmagazine Air Transport World.

Vinden jullie het terecht dat Etihad deze award heeft gewonnen? Ik heb in een ver verleden ooit met Etihad in economy gevlogen en dat viel absoluut niet tegen. Dit jaar heb ik een aantal award vluchten geboekt bij Etihad, dus ik ben benieuwd hoe de first class en business class me gaan bevallen en of ze hun reputatie waar maken.

Reacties

  1. Fripsmaster zegt

    Als alles goed gaat by EY, dan is het een prima maatschappij. Maar als er problemen zijn en je kaart dat aan bij EY, dan kunnen ze wat leren van AF en KL. Het gaat zo traag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *