Ervaringen met AwardWallet3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In het kader van het Insideflyer Premium Membership dat binnenkort van start gaat, hebben we al diverse partners de revue laten passeren. Een daarvan is AwardWallet waar al eerder over geschreven is. Daarbij zal bij aanschaf van een Insideflyer Premium Membership één jaar AwardWallet Plus lidmaatschap gratis aangeboden worden ter waarde van 30 USD.

In dit artikel wat praktische informatie hoe AwardWallet werkt in de praktijk. Je kunt de tool zowel via de website bekijken en bijhouden, maar over het algemeen gebruik ik zelf meer de app. Je hebt in één overzicht al je accounts op een rijtje. De accounts zijn opgedeeld in vijf categorieën:

  • Creditcards – hier kun je bijvoorbeeld ook je PayPal account in toevoegen
  • Airlines – de frequent flyerprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen
  • Hotels – de loyaliteitsprogramma’s van hotels
  • Rentals – de loyaliteitsprogramma’s van autoverhuurbedrijven
  • Shopping – hier kun je bijvoorbeeld je Airmiles account toevoegen
  • Surveys – enqueteprogramma’s

Voordelen

De grote voordelen zijn dat je in één overzicht al je accounts bij elkaar ziet staan met de gespaarde hoeveelheid punten of miles. Ook hoef je niet van al die programma’s de login te onthouden. Je kunt namelijk met een klik doorgestuurd worden naar de website van bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappij waarbij automatisch ingelogd wordt.

Maar een feature die zeker zo belangrijk is, is het feit dat AwardWallet je waarschuwt als je punten of miles gaan verlopen! Het is heel fijn daarvoor gewaarschuwd te worden, want anders zouden je gespaarde punten misschien in rook opgaan.

Screenshot van een aantal hotel accounts.

Hieronder een screenshot van een paar hotel spaarprogramma’s. De accounts worden niet real-time steeds gecheckt, dus het kan zijn dat de getallen nog niet helemaal actueel zijn. Aan de rechterzijde staat echter een recycle symbooltje. Als deze aangeklikt wordt, wordt het account opnieuw gesynchroniseerd.

Zoals in de afbeelding te zien is, gaat het account bij Le Club Accorhotels verlopen over ruim twee maanden! De 1795 gespaarde punten gaan dan vervallen. Hiervoor ontving ik 3 maanden voor het verlopen ook een e-mail waarin ik gewaarschuwd werd:

AwardWallet email waarschuwing
In een e-mail waarschuwt AwardWallet al dat een account gaat verlopen.

Als ik niet wil dat de punten gaan verlopen, zal ik in actie moeten komen en zorgen dat er voor 8 augustus weer activiteit in mijn account is.

Account inactief

Als AwardWallet het niet voor elkaar krijgt om de gegevens uit je account te halen, zal je bijvoorbeeld je Flying Blue account in AwardWallet inactief worden. Dat wil zeggen dat de gegevens niet meer opgehaald worden. Je zult dit dan even moeten bekijken. Als je bij Flying Blue je wachtwoord hebt gewijzigd, is het natuurlijk logisch dat AwardWallet de gegevens niet meer kan uitlezen. In dat geval moet je in AwardWallet je accountgegevens weer updaten en het vinkje weghalen bij “account disabled”. Vanaf dat moment moet het weer correct werken.

Conclusie

Of je nu frequent flyer bent of niet: bijna iedereen heeft te maken met meerdere accounts om je spaarprogramma’s bij te houden. AwardWallet is daarbij ontzettend handig als totaaloverzicht, maar vooral ook om op tijd te waarschuwen als je gespaarde punten of miles gaan verlopen. Erg handig dat je deze tool gratis kunt gebruiken bij het Insideflyer Premium Membership dat binnenkort start!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *