Emirates waarschuwt voor maatregelen bij krimp Schiphol2 min leestijd

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates waarschuwt voor maatregelen als de luchtvaartmaatschappij door de krimp op Schiphol het aantal vluchten naar Nederland moet verminderen. De Amerikaanse maatschappij JetBlue deed vorig jaar ook al zoiets. JetBlue kon namelijk geen slots krijgen op Schiphol.

Emirates waarschuwt voor maatregelen bij krimp Schiphol

Emirates heeft samen met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) aangegeven zich tegen de Nederlandse overheid te gaan verzetten als de luchtvaartmaatschappij minder mag vliegen op Schiphol. Topman van Emirates Tim Clark kwam hier afgelopen woensdag mee aanzetten op luchtvaartcongres in Amsterdam. De VAE is volgens hem heel sterk vertegenwoordigd. “Als wij door een besluit van de Nederlandse overheid minder op Schiphol mogen vliegen wacht jullie een rechtszaak”, liet hij weten. Hij verwees ook naar het Amerikaanse JetBlue die vorig jaar geen slots kreeg toegewezen. De Amerikaanse regering dreigde toen het aantal slots van KLM op Amerikaanse luchthavens te verminderen.

Emirates waarschuwt voor vergeldingsmaatregelen als de Nederlandse overheid minder vluchten toelaat. (Bron: Emirates)

Door o.a. de druk vanuit Brussel werd kort daarna ook de krimp van Schiphol uitgesteld. Net als de Amerikaanse overheid kan ook de VAE komen met dergelijke vergeldingsmaatregelen. “Het verminderen van slots moet dan wel een wederkerige werking hebben”, laat Clark weten.

Nog geen concrete afspraken

Tot op heden is het de coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB nog niet gelukt om concrete afspraken te maken waardoor de toekomst van de Nederlandse luchtvaartsector op dit moment nog onzeker is. De krimp van Schiphol lijkt in ieder geval geen gemakkelijke uitdaging aangezien andere overheden dus kunnen dreigen met vergeldingsmaatregelen en landingsrechten waardoor het ook voor vooral KLM een negatieve impact kan hebben aangezien de maatschappij hierdoor minder op andere luchthaven mogen vliegen.

Uitgelichte afbeelding: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *