Emirates start Codeshare met China Southern

Emirates Routenieuws 2019

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates sloot onlangs een codeshare overeenkomst met China Southern. Dit is voor Emirates de eerste codeshare met een Chinese maatschappij. De maatschappij uit Dubai krijgt hierdoor toegang tot een groot netwerk van achttien bestemmingen in onder meer China. Ook het netwerk van China Southern profiteert van betere verbindingen met het Midden-Oosten en Afrika.

China

Nieuwe bestemmingen zijn onder meer Fuzhou, Chongqing, Kunming en Qingdao. Maar ook steden als Xiamen, Chengdu, Nanjing en Xi’an zijn nieuw. Mogelijk zullen er in een later stadium nieuwe bestemmingen worden toegevoegd. Alle vluchten gaan via de hubs Beijing, Shanghai of Guangzhou. Beide maatschappijen laten weten dat de definitieve lijst met nieuwe bestemmingen nog onderhevig is aan goedkeuring van de Chinese overheid.

Vanuit China zal er meer keuze zijn in bestemmingen in het Midden-Oosten. Denk aan Riyad, Jeddah, Dammam, Muscat, Kuwait en Cairo. Ook Afrikaanse bestemmingen komen beschikbaar voor China Southern. Denk bijvoorbeeld aan de Seychellen en Lagos.

Managers van beide maatschappijen ondertekenden de overeenkomst (Bron: Emirates)
Managers van beide maatschappijen ondertekenden de overeenkomst (Bron: Emirates)

Nieuw

Een Chinese samenwerkingspartner is nieuw voor Emirates. Het is een belangrijke stap in de ambitie van de maatschappij om voet aan de grond te krijgen in een van de snelst groeiende landen in Azië. Op veel van deze nieuwe routes zal Emirates gaan vliegen met de iconische A380.

Ook China Southern is gebaat bij deze samenwerking. Aangezien de maatschappij vorig jaar officiële bekend maakte uit het SkyTeam te stappen. De luchtvaartalliantie moet het nu doen met China Eastern en Xiamen Airlines. Een samenwerking met China Southern is zeer interessant voor niet-Chinese airlines. De maatschappij zelf richt zicht de afgelopen tijd ook op bestemmingen in de VS. Emirates zelf heeft momenteel met 23 airlines een soortgelijke overeenkomst.

De A380 van Emirates (Bron: Emirates)
De A380 is gemeengoed voor de maatschappij (Bron: Emirates)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *