Emirates neemt afscheid van papieren boardingpass2 min leestijd

Emirates neemt afscheid van papieren boardingpas

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Allerlei zaken rondom de vliegreis kosten nog steeds veel papier. Dat zou een stuk efficiënter en duurzamer kunnen. Er zijn al veel airlines die hierin stappen hebben genomen. Ook Emirates zet een volgende stap en gaat meer digitaal door voor een groot deel gedag te zeggen tegen de papieren boardingpas.

Zekerheid en duurzaamheid

Dagelijks worden er vele duizenden boardingpassen afgedrukt bij de airline uit Dubai. Net als overigens bij vele andere vliegtuigmaatschappijen. Het gebruik van al dit papier is natuurlijk niet duurzaam en dat kan beter, zeker ook in de huidige digitale wereld. Om reizigers een meer zorgeloze reis te bieden neemt Emirates de stap vanaf deze week om de boardingpass enkel nog digitaal aan te bieden. Miljoenen reizigers maken hier doorgaans al gebruik van, maar het standaard aanbieden van een papieren boardingpass is verleden tijd. Dit geldt in eerste instantie voor de meeste reizigers vertrekkend vanuit Dubai Terminal 3.

Uitzonderingen

Het niet meer afgeven van een papieren boardingpass zal in eerste instantie alleen gelden voor passagiers die reizen vanuit Dubai naar een van de bestemmingen die Emirates aanvliegt. Echter zijn er uitzonderingen:

  • Reizigers met baby’s,
  • Alleenreizende minderjarigen,
  • Reizigers met assistentie,
  • Heb je een vervolgvlucht uitgevoerd door een andere maatschappij, dan krijg je een papieren boardingpass,
  • Reizigers die reizen naar de Verenigde Staten.

Ben je bijvoorbeeld niet in de mogelijkheid om een digitale boardingpas op je telefoon te laten zien, is je batterij bijna leeg of een andere reden waardoor de digitale boardingpas niet werkt? Je kunt op de luchthaven nog steeds de boardingpass laten afdrukken.

Emirates App

Er zijn verschillende manieren hoe je kunt inchecken voor de vlucht. Check je in op de luchthaven van Dubai bij Terminal 3, dan krijg je een sms of e-mail met daarin je digitale boardingpass. Je kunt ook eenvoudig inchecken via de Emirates App. Dit kun je bijvoorbeeld thuis doen. De boardingpass kun je dan gemakkelijk laden in de Emirates app of openen in de Apple Wallet of Google Wallet.

Ook over de bagagetag is nagedacht. Normaal krijg je deze bijvoorbeeld geplakt op de boardingpass. Deze krijg je nu echter gemaild of is beschikbaar in de app van Emirates. Op deze manier heb je geen papieren boardingpass meer nodig bij Emirates.

Om gedurende je reis nog minder gebruik te maken van papier, kun je kiezen voor het digitale bagagelabel van BAGTAG. Meer informatie en onze ervaringen met BAGTAG lees je in dit artikel.

Bron & Beeldmateriaal: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *