Singapore Airlines Spontaneous Escapes Mei 20232 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Elke maand publiceert Singapore Airlines de zogeheten Spontaneous Escapes. Met deze deals krijg je een flinke korting op je award. De Spontaneous Escapes zijn te vergelijken met de Flying Blue Promo Rewards van KLM en Air France

Singapore Airlines Spontaneous Escapes

Singapore Airlines begon aanvankelijk met de Spontaneous Escapes omdat bepaalde vluchten niet vol geboekt waren. Om toch de award space optimaal te benutten gaf de maatschappij daarom een korting op awards. In het verleden kon dit zelfs oplopen tot meer dan 50%. Een nadeel van de Spontaneous Escapes is echter dat deze helaas niet te annuleren of te wijzigen zijn.

Singapore Airlines Spontaneous Escapes

De Spontaneous Escapes voor deze maand gelden op vluchten van 1 t/m 30 juni 2023 en zijn te boeken t/m 31 mei 2023. Dit keer zitten er maar twee deals vanuit Europa tussen. Dit zijn Frankfurt-New York voor 17.500 miles in economy en dezelfde route voor 36.4000 miles in premium economy. Daarnaast zijn er een aantal interessante deals binnen Azië te boeken. Zo vlieg je vanuit Singapore naar Manilla voor 16.800 miles in Business class. Ook kun je vliegen tussen Singapore en het Indonesische Surabaya voor 14.700 one-way in business class. De volledige lijst van alle awards vind je hier.

Business & Economy

Singapore Airlines Spontaneous Escapes Mei 2023

Singapore Airlines Spontaneous Escapes Mei 2023

Singapore Airlines Spontaneous Escapes Mei 2023

Singapore Airlines Spontaneous Escapes Mei 2023

Premium Economy

Helaas zitten er deze keer vanuit Europa weinig bestemmingen tussen. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de aankomende zomermaanden. Als je je miles wilt besteden voor business class awards vanuit Europa is het wellicht een goed idee om even te wachten. Singapore Airlines vluchten kun je daarnaast eigenlijk alleen maar met KrisFlyer miles boeken aangezien de maatschappij zeer beperkte award space vrijmaakt voor partner maatschappijen. Soms hangt het echter wel van een bepaald vluchtnummer af of je de korting wel of niet krijgt.

KrisFlyer miles verdienen

Je kunt KrisFlyer miles verdienen door o.a. een vlucht te maken met Singapore Airlines of een van de (Star Alliance) partner maatschappijen. Heb je net te weinig punten voor je award ticket? Je kunt met de reguliere American Express kaart  Membership Rewards laten overboeken naar Krisflyer. Dit neemt wel een aantal dagen in beslag, dus mocht je hier gebruik van willen maken dan moet je dit tijdig doen. Je kunt deze miles overboeken in een 5=4 ratio, waarbij je dus 5 Membership Rewards kunt overzetten naar 4 Krisflyer punten.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *