Emirates investeert in nieuwste Inflight Entertainment op Airbus A3502 min leestijd

Emirates tekent nieuwe contracten bij Airbus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates staat bekend om grote investeringen in de nieuwste toestellen. Maar ook een goede service op de grond en in de lucht. De maatschappij uit Dubai maakt nu bekend een flinke investering te doen in de nog te ontvangen Airbus A350 toestellen, deze krijgen namelijk de nieuwste generatie Inflight Entertainment systeem ingebouwd.

Airbus A350

De portemonnee waar de gulf carriers beschikking over hebben lijkt soms bijna oneindig. De ene investering volgt na de andere. Nu maakt Emirates bekend een investering van 350 miljoen Amerikaanse dollar te doen in de Airbus A350 vloot. De vijftig A350 toestellen worden namelijk allemaal voorzien van de nieuwste generatie inflight entertainment.

Emirates werkt hiervoor samen met Thales Avionics. Het Franse bedrijf is gespecialiseerd in de hardware voor inflight entertainment. Het product dat Thales biedt heet ‘AVANT Up’ en beschikt over een Optiq 4K QLED HDR scherm van Samsung. Als we de fabrikant moeten geloven biedt het systeem een haarfijn beeld met de beste kleuren. Ook is er meer mogelijk met live tv, ook tijdens de vlucht. Met de ingebouwde Bluetooth en WiFi-verbindingen kunnen passagiers hun eigen devices koppelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om tot twee Bluetooth-verbindingen tegelijkertijd te maken. Denk dan aan een Bluetooth hoofdtelefoon en een game controller. De ingebouwde USB-C poort biedt zelf snel opladen tot 60 watt (voor ondersteunde apparaten).

Volgens Emirates moet het straks ook makkelijker worden om inflight entertainment op je eigen device te bekijken. Maar meer details maakt de airline uit Dubai hierover nog niet bekend. Bij maatschappijen als Air France, Qantas en Singapore Airlines is dit al langer de standaard.

Dit is Emirates nieuwste product - Premium Economy

Emirates ice

Het bekroonde inflight entertainment systeem van Emirates heet ice, dit is ook beschikbaar op de Airbus A350. Op bestaande foto zie je nog een oudere variant. Het ice systeem biedt meer dan 5.000 kanalen in een groot aantal talen. Denk bijvoorbeeld aan live tv, de nieuwste films, series en concerten. Maar Emirates biedt ook EmiratesRED, een eigen shopping kanaal. Meer over het grote entertainment aanbod van ice lees je hier.

Afbeeldingen: Emirates 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *