Air France presenteert een nog duurzamere amenity kit2 min leestijd

Air France presenteert een nog duurzamere amenity kit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wellicht kun je het je nog herinneren, maar begin dit jaar introduceerde Air France een nieuwe amenity kit. En er is nog maar net een half jaar voorbij of de Franse maatschappij komt alweer met een nieuwe kit. De duurzame amenity kit zal ditmaal langer gebruikt worden bij Air France.

Duurzame kits

Duurzaamheid is helemaal hip binnen de luchtvaartindustrie. Maatschappijen grijpen dan ook allerlei zaken aan om maar aan te tonen weer iets duurzamer te zijn. Vliegen is überhaupt natuurlijk niet duurzaam, maar elke stap die je kunt zetten om het beter te maken is natuurlijk positief. Zo gebruik KLM in haar nieuwe Premium Comfort Class amenities gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan. Air France volgt en maakt de nieuwe kits van 96% gerecycled materiaal en de inhoud zal nagenoeg geen plastics meer bevatten. Dit in navolging van de wens geen plastics meer aan boord te hebben. Het nieuwe design van de kit zal voor de komende 18 maanden gebruikt gaan worden. Een stuk langer dan voorheen. De producten in de kit zullen zo nu en dan worden vervangen door nog duurzamere producten.

Ben je benieuwd naar de welke amenity kit kinderen ontvangen, lees dan gauw hier verder.

Voor reizigers in Business Class

Afhankelijk van de cabine waarin je reist, ontvang je een andere amenity kit bij Air France. Voor reizigers in de Business Class Cabine is gekozen voor twee varianten. Namelijk een marineblauw en beige. Er is gekozen voor een visgraadpatroon. Natuurlijk is op de kit ook het embleem van Air France terug te zien.

In de Business Class zijn de volgende amenities toegevoegd:

 • Tandenborstel, gemaakt van maisstro.
 • Pen, gemaakt van maisstro.
 • Oordopjes, voortaan verpakt in kraftpapier.
 • Slaapmasker,
 • Sokken,
 • Tandpasta,
 • Clarins producten: handcrème en gezichtsgel.

Voor reizigers in de Premium Economy Class

De nieuwe kits worden al een tijdje uitgedeeld, want onlangs vloog Christian met Air France naar Bangkok. Hij ontving toen deze kit, waarover je meer leest en ziet in deze review.

De nieuwe kit in Premium Economy is voorzien van een streepmotief. Er zijn twee varianten beschikbaar, waarbij de ene variant een dikkere streep heeft dan de andere variant. In beide gevallen komt de rode rits terug, wat kenmerkend is voor de maatschappij. Deze kit is gemaakt van 89% gerecyclde materialen. Hier is dus nog een flinke slag te maken ten opzichte van de kits in Business Class.

In Premium Economy vind je de volgende producten in je duurzame amenity kit van Air France:

 • Tandeborstel, gemaakt van maisstro.
 • Een tube tandpasta.
 • Oordopjes, verpakt in kraftpapier.
 • Slaapmasker,
 • Sokken.

Om de kits zit geen plastic meer, maar een zegel bij de ritssluiting. Een nieuwe volgende stap is gezet. Op naar 100% gerecyclede kits, of wellicht een keuze aan de reiziger of ze wel of geen amenity kit willen.

Bron & Beeldmateriaal: Air France

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *