Air France introduceert duurzame Comfort Kit in Business Class2 min leestijd

Air France introduceert duurzame Comfort Kit in Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat KLM onlangs een nieuwe comfort kit in haar World Business Class introduceerde, is ook de reiziger bij Air France aan de beurt. De reizigers in Business Class en Premium Economy kunnen deze winter nog de nieuwe duurzame comfort kit verwachten op intercontinentale Air France vluchten. Maar hoe duurzaam is deze nieuwe comfort kit eigenlijk?

Premium reizigers

Air France volgt KLM op met de introductie van de nieuwe comfort kit. Deze nieuwe comfort kit is duurzamer en voor de premium reiziger. Reizgers die Business Class of Premium Economy met Air France vliegen, ontvangen de nieuwe comfort kit. Voor beide cabines is een andere duurzame kit ontwikkeld.

Nieuwe Business Class cabine aan boord van de Air France Boeing 777-300 (Bron: Air France)
Nieuwe Business Class cabine aan boord van de Air France Boeing 777-300

Duurzame materialen

Air France introduceert nog dit winterseizoen de duurzame comfort kit. Bij het maken van de nieuwe kits wordt gebruik gemaakt van 93% gerecyclede materialen. De kit is meer ingetogen en elegant en is voorzien van het Air France embleem. De comfort kit in Business Class is er in twee varianten: blauw en grijs.

Air France introduceert duurzame Comfort Kit in Business Class

Voor de Premium Economy is gekozen voor andere kleuren dan bij de Business Class kit. Hier is namelijk voor een  blauwe en rode variant gekozen.

Air France introduceert duurzame Comfort Kit in Business Class

Echter gaat Air France nog een stap verder op het gebied van duurzaamheid. De maatschappij wil plastic in de ban doen. Er zal daarom geen plastic verpakking meer om de kits zitten. Voortaan zal de kit afgesloten worden met een zegel. Tevens is de hoes en verpakking rondom de headsets verleden tijd. De headsets zullen voortaan na gebruik gereinigd worden. Hierdoor zijn er geen extra materialen meer nodig om de headsets te gebruiken, behalve de schoonmaakmiddelen natuurlijk.

Door het gebruik van de duurzame materialen voor de comfort kits en de reductie van verpakkingsmaterialen probeert Air France ook aan haar duurzaamheidsdoelen te voldoen.

Inhoud van de kits

De nieuwe en duurzame comfort kit in Business Class en Premium Economy bij Air France zijn voorzien van verschillende amenities. Deze amenities zijn ook gemaakt van duurzamere materialen. In de Business Class zijn de volgende amenities toegevoegd:

 • Tandenborstel,
 • Pen,
 • Oordopjes,
 • Slaapmasker,
 • Sokken,
 • Tandpasta,
 • Clarins producten.
Nieuwe comfort kit met inhoud in Business Class

In Premium Economy vind je de volgende producten in je comfort kit:

 • Tandeborstel,
 • Oordopjes,
 • Slaapmasker,
 • Sokken.
Nieuwe Premium Economy comfort kit met inhoud.

Met de nieuwe comfort kits draagt Air France zeker ook bij aan een duurzame wereld. Het gebruik van gerecyclede en plantaardige materialen draagt hier zeker aan bij. De kits zijn na je reis her te gebruiken. Bijvoorbeeld als toilettas, tas voor kleine reisartikelen zoals je paspoort.

Nieuwe comfort kit in Premium Economy

Bron & Beeldmateriaal: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *