Elite status plannen voor 20183 min leestijd

elite status plannen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het zal geen verrassing zijn geweest dat de tellers van alle loyalty programma’s op nul stonden op 1 januari dit jaar. Het was een koude douche of een spreekwoordelijke kater na de nieuwjaarsfestiviteiten. Tijdens het voorgaande jaar heeft iedereen zijn stinkende best gedaan om zich te kwalificeren voor zijn of haar favoriete loyalty programma. Maar het nieuwe jaar is van start gegaan en wat zijn mijn elite status plannen voor 2018?

Hoe verging het mij in 2017?

Op het gebied van hotel elite status had ik niet te klagen. Door een status challenge bij Hilton ben ik namelijk Diamond member tot en met maart 2019. Dit ondanks het feit dat ik in 2017 niet genoeg stays heb gehad. Momenteel geeft de app geen overzicht. Ze zijn achter de schermen blijkbaar bezig om alles klaar te zetten voor 2018. Als IT-er vraag ik me dan af waarom dit dagen moet duren?

elite status plannen

Ondertussen is het wel bekend dat ik een groot IHG fan ben. Voor het derde jaar op rij begin ik als Platinum Ambassador. Verbleef ik dan zoveel nachten in IHG hotels? Nee, in 2017 had ik slechts 17 overnachtingen, maar door het verlengen van mijn Ambassador status blijf ik blijkbaar Platinum lid. Is dit gegarandeerd? Volgens mij niet, want ik kon het nergens terug vinden in de terms & conditions van het Ambassador lidmaatschap. Ik weet wel dat je als nieuw lid Gold status kan verkrijgen.

Qua airline elite status heb ik me vorig jaar op slechts één maatschappij gefocust. Dit was British Airways waar ik Gold status heb behaald. Het verhaal achter die belevenis heb ik recent gepubliceerd.

Welke hotel elite status voor 2018?

Ik wil een poging doen om mezelf te kwalificeren als Hilton Diamond. Dit moet doenbaar zijn, maar het wordt wel een flinke investering. Het betreft 30 stays. Nu moet je weten dat het gros van mijn overnachtingen uit eigen zak wordt betaald. Op jaarbasis heb ik hooguit 5 nachten die door mijn werkgever worden betaald.

Door slim te boeken zou het mogelijk moeten zijn, bijvoorbeeld door day rooms te boeken in steden waar ik wel eens ga hardlopen. Een andere optie is om goedkope overnachtingen in het buitenland te boeken. Denk daarbij aan het voormalig Oostblok of Azië. Ik zal wel kijken waar het schip strandt en gaandeweg de kosten blijven analyseren of het wel verantwoord is.

elite status plannen

Daarnaast heb ik afgelopen week mijn InterContinental Ambassador status voor een jaar verlengd. Ik betaal hier graag $ 200 voor. Waarom? Omdat ik een voucher krijg voor 15.000 punten, 10% rebate krijg voor alle reward nachten die ik boek en bovendien ontvang ik een voucher voor een gratis weekend nacht in een InterContinental hotel. Nu weet ik uit ervaring dat het misloopt met de rebate van de punten. En dit meestal in mijn voordeel uitkomt, het is 2 keer gebeurd vorig jaar.

Wederom British Airways in 2018

Net als het voorgaande jaar wil ik mezelf weer kwalificeren als BA Gold. Het is een doel wat haalbaar is. Tegen het eind van de maand januari heb ik de eerste 100 tier points al binnen. De rest zal komen van long haul vluchten later dit jaar. Dit zullen allemaal vluchten in business class worden. Qua routes heb ik nog niks concreets geboekt, maar ik volg momenteel de prijzen van ongeveer vijftien verschillende routes. Welke dit zijn? Dat hang ik nog niet meteen aan jullie neus. Ik deel graag kennis en deals, maar sommige uitzonderlijk goede deals houd ik eerst voor mezelf aangezien ze weinig of niet gekend zijn.

elite status plannen
Alle OneWorld routes vanuit BRU

Naast deze OneWorld Emerald status zou ik ook nog eens Star Alliance Gold behalen. In het verleden heb ik het een jaar gehad door middel van een status match. Nu zit ik eraan te denken om eventueel een Premier Status challenge te doen bij United of via Aegean gold status te behalen. Wie heeft er ervaring met één van beide scenario’s?

Wat zijn jullie plannen voor 2018 met betrekking tot elite status? Bij welke hotelketens gaan jullie voor het hoogste niveau en welke airline geniet jullie voorkeur?

Reacties

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi Rick,

   ik heb geen idee of TK tegenwoordig nog matches doet. Hebben ze ook niet een periode gehad dat ze status challenges aanboden? Niet geschoten is altijd mis, dus ik kan het proberen.

   Groeten & fijne avond nog,
   Lionell

 1. Song zegt

  Voordat het nieuwe flying blue programma start , wil ik mij kwalificeren voor Gold. Vanaf mei ga ik volledig focussen op Star Alliance en via Aegean kwalificeren voor Gold. Ik MOET elk jaar 4 vluchten vliegen met Aegean(Athene+ doorreis naar willekeurig eiland). SAS/Turkish Airlines leveren veel bonus miles op!

 2. Richard zegt

  Ik blijf focussen op FB Gold en A-club gold (beide in bezit). Zal nog hele uitdaging worden dit jaar ondanks al 1 geboekte reis naar NYC en een naar Miami (via Parijs). Beide economy. Hoe dan ook lekker beginnetje voor het 1e kwartaal. Wel wat andere lidmaatschappen maar dat loopt niet storm maar punten van marriot/spg gaan naar FB account. Van de zomer privé naar Australië. Cathay/Quantas was prijstechnisch echt de beste dus helaas geen extra XP voor FB. Ik laat de punten nu bijschrijven op Finnair account zodat ik deze weer kan doorschuiven naar A-club/Accor. Beide helpt niet voor de status maar wel miles of punten zijn uiteindelijk wel inwisselbaar voor vluchten en overnachtingen.

 3. Vince zegt

  In december ben ik begonnen met een fast track Hilton gold (was al silver na downgrade vanaf gold) en hoop deze eind januari te behalen waarna ik inzet op diamond. Tot eind maart heb ik 10 separate boekingen staan (zowel voor prive als werk) en dan later in het jaar sowieso nog vakantie naar Australië en tussendoor nog wat citytrips. Uiteraard ook altijd mooie tarieven in de gaten houden. Hiltons in Manchester en duitsland zijn vaak redelijk voordelig, maar een nachtje soestduinen is ook geen straf en altijd tegen een scherpe prijs!

  Vorig jaar begonnen met FB en daarvoor ook mijn amex geupgrade naar gold. In November silver behaald en voor 2018 staat gold op het verlanglijstje. Voor 1 april 2018 staan er in ieder geval nog 10 segmenten geboekt, dus door de gunstige conversie op 1 april kan ik hier lekker wat xp’s mee scoren. Plus de xp’s van de amex gold en dan zien we wel of FB gold dit jaar haalbaar is.

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi Vince,

   welke Hilton in Manchester bedoel je? Ik weet dat er eentje vlak bij het vliegveld zit, maar zit er in de stad zelf ook één? Hiltons in Polen zijn ook altijd goed geprijsd. Er loopt momenteel trouwens een Winter sale, morgen verschijnt daarover nog een extra bericht.

   Groeten,
   Lionell

   • vince zegt

    Hoi Lionell,

    Het hilton deansgate en het doubletree picadilly naast het station in het centrum. Deansgate is vaak wel prijzig. Maar ik heb voor begin februari een kamer in het doubletree voor nog geen € 60,-
    Jah via de wintersale heb ik al wel een aantal boekingen in de VS staan en voor de wintersport in Maart. Zitten best leuke aanbiedingen tussen.

    Thanks!

 4. Hanneke zegt

  Tot mijn verrassing werd mijn GarudaMiles Gold niet verlengd, maar ben ik het komende jaar Platinum member. Geen flauw idee of er daar veel aan heb. Heeft iemand enig idee of dat nog gunstig is qua status matches of voor bijvoorbeeld hotelprogramma’s? Op het nippertje Gold bij ING gebleven. Dankzij aandelen Accor Gold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *