Eindhoven Airport komt met New Route Support1 min leestijd

Review Ryanair Boeing 737 MAX Economy FR5891 Eindhoven Krakau

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eindhoven Airport wil met de introductie van New Route Support (NRS) het bestemmingsnetwerk nog beter laten aansluiten op de behoeftes in de regio. Eerder deze maand verwachte de Brabantse luchthaven nog een stabilisatie of verdere daling in het aantal avondvluchten.

Eindhoven Airport komt met New Route Support

Met de introductie van New Route Support kan Eindhoven Airport nog beter inspelen op de behoeftes van bedrijven en inwoners in de regio. Luchtvaartmaatschappijen profiteren hierdoor van een financieel bijdrage die door de luchthaven wordt verstrekt. Transavia zal vanaf februari 2024 als eerste gebruik gaan maken van New Route Support. Vanaf dan vliegt deze maatschappij namelijk drie keer per week naar Oslo. Eindhoven Airport heeft op dit moment een lijst van zeker 20 bestemming waarvoor luchtvaartmaatschappijen NRS kunnen aanvragen. Dit zijn o.a. Berlijn, Genève München en Zürich.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag
Transavia zal vanaf volgend jaar als eerste gebruik gaan maken van New Route Support. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Voor het aanvragen van NRS gelden er echter wel een aantal voorwaarden. Aangezien er een beperkt aantal slots beschikbaar zijn voor NRS geldt er de regel van wie eerst komt, eerst maalt. Ook mag de route op dit moment nog niet worden aangevlogen vanaf Eindhoven Airport. Daarnaast moet een luchtvaartmaatschappij ook drie jaar lang gemiddeld twee keer per week op deze bestemming vliegen. Tenslotte komen bestemmingen die op vier uur afstand vanaf Eindhoven Airport met de trein, bus of auto te bereiken zijn niet in aanmerking om NRS te krijgen. Het maximum aantal vliegbewegingen op de luchthaven blijft ook na de invoering van New Route Support ongewijzigd.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *