Eindhoven Airport gaat terminal uitbreiden1 min leestijd

Eindhoven Airport gaat terminal uitbreiden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eindhoven Airport start dit jaar met de uitbreiding van de terminal inclusief de bagagekelder. In 2027 gaat de luchthaven ook vijf maanden dicht vanwege renovatiewerkzaamheden aan de start en landingsbaan.

Eindhoven Airport gaat terminal uitbreiden

De huidige terminal wordt met circa 10.000 vierkante meter vergroot aan de luchtzijde. Dit is de zijde achter de veiligheidscontrole. Aan de landzijde wordt de terminal met 2.000 vierkante meter uitbreidt. Ondergronds zijn er diverse aanpassingen voor de bagagekelder.

Met de uitbreiding van de terminal is er ook meer ruimte voor gates en het Non-schengen gebied. Daarnaast is er ook meer ruimte voor horeca op de luchthaven. Door de uitbreiding en vernieuwing van de bagagekelder ontvangen passagiers sneller de bagage.

Verbouwing en uitbreiding terminal Eindhoven Airport

In 2027 gereed

Naar verwachting is de uitbreiding van de terminal en de bagagekelder in 2027 afgerond. De bouw moet zo min mogelijk hinder opleveren voor passagiers, bezoekers en medewerkers.

In februari 2027 gaat de luchthaven ook vijf maanden dicht vanwege werkzaamheden aan de enige start- en landingsbaan op de luchthaven. Hoogstwaarschijnlijk komt er dan ook een upgrade van het ILS systeem waardoor er vliegtuigen kunnen starten en landen bij slecht weer.

In deze periode dat de luchthaven sluit verplaatsen de grootste luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, Ryanair en TUI waarschijnlijk de vluchten naar alternatieve luchthavens.

Afbeeldingen ©EindhovenAirport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *