EasyJet verbinding Amsterdam-Jersey nu alweer ten einde2 min leestijd

Airbus A319 van easyJet vliegt naar Jersey

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder dit jaar startte easyJet met een tweewekelijkse vlucht van Amsterdam naar Jersey. Helaas is deze met de winterdienstregeling alweer ten einde gekomen. De low cost carrier is voorlopig ook niet van plan de route weer in de dienstregeling op te nemen.

Enige verbinding met vasteland Europa

Met het verdwijnen van de easyJet vlucht is het eiland Jersey (JER) de enige vliegverbinding met het Europese vasteland alweer verloren. De verbinding werd vorig jaar aangekondigd en hield het minder dan een jaar vol. Ondanks het feit dat inwoners van Jersey veelvuldig gebruik maakten van de vluchten is de gemiddelde bezetting volgens easyJet op dit moment te laag. De low cost carrier besloot daarom om commerciële redenen verdere vluchten te staken. Dit laat een woordvoerder van easyJet weten aan de Britse website iTV News.

De alternatieven zijn seizoensroute die mogelijk vanaf komende jaar weer starten. Bijvoorbeeld vanaf Rotterdam met Blue Islands of Düsseldorf met Eurowings.

Overstap in het VK

De snelste verbinding tussen Jersey en de EU is nu met een overstap in het Verenigd Koninkrijk. De autoriteiten van het eiland Jersey zeggen in gesprek te blijven met easyJet om in de toekomst wel weer non-stop verbindingen met het Europese vasteland op te zetten. Naast easyJet vliegen op dit moment ook British Airways en Blue Islands dagelijks op Jersey. British Airways verbindt het eiland alleen met Londen Heathrow (LHR).

Jersey is overigens het grootste Kanaaleiland. Andere eilanden in het kanaal zijn onder meer Guernsey, Sark, Herm en Alderney.

Toestellen van easyJet geparkeerde op de luchthaven

Airbus A319-100

De relatief korte vlucht van Amsterdam naar Jersey voerde easyJet deze zomer doorgaans uit met een Airbus A319-100. Dit toestel is voorzien van 156 Economy Class stoelen. De A319 is het oudste vliegtuigtype dat easyJet in de vloot heeft. De maatschappij heeft er in Groot-Brittannië 59 van in dienst. De Airbus A320 en A321 vloot is een stuk jonger. Daarvan heeft easyJet er respectievelijk 111 en 10.

Bron afbeeldingen: easyJet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *