EasyJet staakt 22 augustus weer op Schiphol1 min leestijd

Easyjet

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Morgen, maandag 22 augustus zal EasyJet voor de vierde keer gaan staken op Schiphol. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft dat zojuist aangekondigd. De piloten leggen van 04.00 uur tot 12.00 uur het werk neer.

De inzet van de staking blijft een faire cao met doorbetalen bij ziekte, minder vermoeiende roosters, meer grip op het rooster en een beter pensioen.

VNV

Eerder werd al op 14 juni, 1 en 11 augustus 2016 gestaakt. De vorige keer was dat tot 10.00 uur in de ochtend, maar deze is keer is de werkonderbreking verlengd tot 12.00 uur.

Overlast voor reizigers

Wederom moeten de EasyJet-passagiers rekening houden met overlast, bijvoorbeeld geannuleerde of vertraagde vluchten.

VNV-voorzitter Steven Verhagen:
“De werkonderbrekingen bij EasyJet zullen de komende tijd beperkt blijven tot doordeweekse dagen. De rechter heeft ons immers voorlopig de mogelijkheid ontnomen om in de weekenden te staken. Het EasyJet management blijven wij gezien hun opstelling verantwoordelijk houden voor de eventuele gevolgen”.

Vastberaden

Volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers lijkt het er op dat het EasyJet-management de eisen van haar vliegers nog altijd niet serieus neemt.

VNV-voorzitter Steven Verhagen:
“Als het easyJet-management meent dat het spel hard gespeeld moet worden dan kan dat, maar dat is wat de VNV betreft niet nodig. De Nederlandse easyJet-piloten zijn afgelopen week bij elkaar gekomen en zijn meer dan vastberaden om een faire cao af te dwingen, linksom of rechtsom”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *