Is dit de domste redemption ooit?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Laatst was ik met één van onze bloggers aan het zoeken naar een hotelovernachting. Prijzen rezen de pan uit voor hotels in de stad die we wilden bezoeken. “Waarom dan niet gewoon op punten boeken?” “Ja maar, het is 30.000 punten per nacht.”

Misschien toch wat veel voor een overnachting? Als je net zoals ik genoeg punten hebt, dan mag het wel eens. Ik beschikte over 280.000 IHG punten. Die 30k zullen ook het verschil dan niet maken. Zo gezegd, zo gedaan en het hotel werd geboekt. Later die week, sprak ik nog met een andere collega blogger. Die meldde me dat ie net 100k punten had gebruikt om een weekend te boeken.

Domme redemptions zijn dit absoluut niet. Even later vertelde Sander me over een airline waarbij je miles kan omzetten naar IHG punten. Dat kan bij meerdere airlines, maar bij deze gelden ze als elite qualifying. Dat bracht me op een idee…

Ben je gek?!

Ik heb nog flink wat AA miles nodig voor een award ticket uit Azië naar Europa. Waarom zou ik mijn 250.000 overgebleven IHG punten niet omzetten in miles? Airlines hebben meestal geen gunstige conversie rate, dit is ook het geval bij American Airlines. Voor 10.000 IHG punten krijg je amper 2000 miles!

redemption
Voor 10.000 IHG punten krijg je 2000 AA miles

Maar wat als ik al mijn IHG punten zou omzetten? Ik zou er dan dik 50.000 miles aan overhouden. Héél verleidelijk moet ik zeggen! Want hoe krijg je met het huidige loyaltyprogramma van AA nog zoveel award miles bij elkaar? Dan moet je wel heel veel vliegen… Een andere optie is om via een site als Rocketmiles hotelovernachtingen te boeken. Maar dat schiet ook niet echt op.

Even redeneren…

Het grootste deel van mijn IHG punten hebben mij niets gekost. Die zijn overgezet uit de account van pa. De rest heb ik het laatste anderhalf verdiend via de Accelerate promoties. Indien je 250.000 IHG punten zou kopen, dan ben je ook even bezig. Aangezien je beperkt bent tot 50.000 punten per jaar. Per schijf van 50k betaal je $ 575, totale kostprijs is dan $ 2875. Omgerekend zo’n 2577 euro. Als je het berekent aan de kostprijs van $ 70 per 10.000 punten, dan kom je op $ 1750 (1568 euro).

Momenteel heb ik ongeveer nog 40.000 AA miles. Als ik een award ticket wil scoren in first class van Europa naar Azië of omgekeerd, dan kost me dit 90.000 miles!

redemption
Award chart van American Airlines

Om aan die 90k te komen heb ik dus nog 50.000 miles nodig. Zodoende kwam ik met het bovenstaande idee op de proppen. Als ik de miles wil aankopen via American Airlines, kost het ook geld. Ze rekenen $ 1475 (1322 euro) voor de miles aan. Momenteel loopt er jammer genoeg geen promotie voor de aankoop van miles.

redemption
$ 1475 voor 50k AA miles

Als ik de IHG punten zou omzetten, lijd ik dus een theoretisch verlies. Maar wat is verlies? Je kan de waarde berekenen van al de punten en miles. 250.000 IHG punten zijn goed voor 50 overnachtingen tijdens de Points Breaks promotie! Hoeveel keer heb ik al een points break hotel geboekt sinds ik deze hobby ben begonnen? Geen enkele keer…

Hoeveel keer heb ik al punten gebruikt voor dure hotels? 1 keer en zelfs dan moet je nog betalen voor het ontbijt als IHG elite member. Voor upgrades tijdens een reward stay moet je dikwijls onderhandelen over een prijs. Dit is dan meestal voor de lounge toegang en/of upgrade.

First Class of niet?

Stel ik dat ik die punten omzet in miles en mijn award ticket in first class kan boeken. Dan heeft dit voor mij een veel grotere waarde. Kijk maar naar het onderstaande voorbeeld.

redemption
Dit zou ik nooit betalen voor een vlucht, maar met miles is het een ander verhaal!

Zoals je kan zien krijg ik hier véél meer waar voor mijn geld! Ik ben er voorlopig nog niet of ik het ga doen. Maar ik het idee laat me niet los. Zeker met de huidige Accelerate promotie in het achterhoofd, waar ik ook kans maak op meer dan 70.000 punten.

Wat zouden jullie doen in mijn geval? Of denk je wat een dommerik, hij kan z’n punten véél beter op een andere manier besteden. Ik hoor het graag van jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *