Dit zijn de beste airlines van 2021 volgens Skytrax2 min leestijd

Qatar Airways is in 2021 opnieuw gekozen tot beste airline ter wereld (Bron: Skytrax)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Jaarlijks doet Skytrax onderzoek naar hoe reizigers airlines over de hele wereld beoordelen. Naast beste airline zijn er ook prijzen voor de beste cabine en beste cabin crew. Door de pandemie zijn er vorig jaar geen winnaars benoemd, de laatste uitslag komt uit 2019. Dit jaar is er gelukkig weer wel een ranking. In dit artikel lees je welke maatschappijen zich tot de beste airlines van 2021 mogen rekenen.

Airline of the year

De belangrijkste prijs is eigenlijk de onderscheiding ‘Airline of the year’. En dat is best een prestatie, want Skytrax onderzoekt zo’n 350 maatschappijen. De #1 is dus op alle fronten het beste. De vorige ranking stamt uit 2019, in 2020 was er namelijk geen uitreiking in verband met de pandemie. In 2019 kwam Qatar Airways als beste uit de bus. De Gulf carrier mag zich dit jaar opnieuw ‘Airline of the year’ noemen. Het is zesde keer dat de maatschappij uit Doha deze onderscheiding mag ontvangen. Net als in 2019 zijn ook in 2021 Singapore Airlines en ANA All Nippon Airways respectievelijk tweede en derde geworden.

Qatar Airways kreeg ook onderscheidingen voor de beste Business Class cabine, de beste Business Class stoel en de mag zich de beste maatschappij in het Midden-Oosten noemen. Singapore Airlines heeft volgens Skytrax de beste cabin crew. Maar krijgt ook twee prijzen voor de First Class cabine. Daarnaast is Singapore Airlines benoemd tot beste Aziatische maatschappij. Benoemenswaardig voor ANA is dat de Japanse carrier de prijs krijgt voor ‘Worlds Cleanest Airlines’.

Business Class cabine aan boord van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)
Business Class cabine aan boord van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)

Air France in de top 10

Als vierde eindigde Emirates. De airline uit Dubai stond in 2019 nog op de vijfde plaats. Die plek gaat nu naar de nieuwkomer in de top 10: Japan Airlines. Op #6 staat Cathay Pacific, gevolgd door EVA Air op plaats 7. De achtste plek gaat naar Qantas en de negende naar Hainan Airlines.

Nieuwkomer in de top tien, op de tiende plek is Air France. De Franse nationale carrier stond in 2019 nog op de 22ste plaats. Air France staat op de negende plek als het gaat om de meest verbeterde maatschappijen. Qua inflight entertainment staat de airline op de laatste plek in de top 10. Een overzicht van alle winnaars kun je hier bekijken op de website van Skytrax.

Nieuwe business class A350 Air France
De nieuwe Business Class cabine aan boord van de Airbus A350 van Air France (Bron: Air France)

Beste airlines in Europa

Skytrax maakt ook een ranking op continent. In Europa is dat een interessant rijtje. Op de eerste plek komt Air France. Op #2 staat British Airways en de derde plek gaat naar Lufthansa. Een totaaloverzicht van alle rankings naar continent kun je hier bekijken. Op de vierde plek staat Aeroflot. En op nummer 5 komt KLM. Op de lijst met West-Europese airlines krijgt KLM een vierde plek. Air France blijkt ook op deze lijst een eerste plek houden. Ook BA en Lufthansa behouden hun respectievelijk tweede en derde plek.

Reacties

    • Dennis zegt

      Waarom dan? Qatar airways, Emirates en Singapore airlines bieden toch ook een hoog niveau? Net als veel andere maatschappijen uit Azië. En Air France heeft met de nieuwe a350 an a220 toestellen, de nieuwe lounge in 2F en hun maaltijden+Champagne toch ook een prima product. Ook de prijs is via Parijs altijd een stuk goedkoper dan rechtstreeks via Schiphol. Voor Europese business tickets scheelt dat al snel 50% van de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *