Dit is het Food & Beverage aanbod in de nieuwe KLM Crown Lounge 52

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen jaar is de vernieuwde KLM Crown Lounge 52 volledig geopend. Hier hebben in verschillende artikelen al bij stilgestaan. Naast meer ruimte, een nieuw design en extra faciliteiten heeft ook het food & beverage concept een upgrade gekregen. De catering in het ‘gewone’ deel wordt verzorgd door horecadienstverlener Vermaat. In het betaalde restaurant Blue wordt het menu samengesteld in samenwerking met restaurant RIJKS. In dit artikel geven we een overzicht wat het food & beverage aanbod in de intercontinentale KLM Crown Lounge 52 op Schiphol is.

Benedenverdieping

Op de benedenverdieping is al het eten en drinken kosteloos. Er zijn verschillende zones waar gasten hapjes en drankjes kunnen halen. De ‘City’ zone, vanaf de ingang gezien links, is het primaire F&B gedeelte. Hier zijn bijvoorbeeld meerdere DE koffie-automaten te vinden, maar je kan ook bij de barista verschillende warme dranken bestellen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij City kan je ook verschillende hapjes pakken. Tijdens de ochtend vind je op het buffet in het midden de standaard ontbijtitems; brood, pastries, beleg, vleeswaren, wafels en dergelijke.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hier rondom maakt Vermaat verschillende verse warme en koude gerechten. Denk bij het ontbijt aan fritatta, wentelteefjes, worstjes en aardappelpartjes maar ook soep. Dit wordt door het personeel uitgeserveerd. Later in de dag kun je hier terecht voor bijvoorbeeld pizza, pasta en gehaktballetjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij de koude opties is er yoghurt, ontbijtgranen, vers fruit en sap, en cakejes en koekjes. De rest van de dag vind je hier bijvoorbeeld salades, mezze, sandwiches en poke bowls.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hiernaast is ook nog de bemande Heineken bar. Naast een Heineken (0.0) biertje kun je hier ook verschillende andere alcoholische dranken krijgen als sprankelende wijn en sterk. Om de hoek kun je via de dispenser softdrinks zelf pakken of water (met of zonder koolzuur) tappen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Naast de Dutch Mountain, in de andere hoek van de lounge, is eveneens een food & beverage punt. De selectie is hier grofweg hetzelfde qua eten, maar er is geen bemande bar of koffiehoek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Verspreid over de lounge zijn er verder nog verschillende punten waar je water kunt tappen.

Menu van Blue

Blue is op de tweede verdieping het betaalde fine-dining concept. Zoals eerder gezegd is sterrenchef Joris Bijdendijk hier verantwoordelijk voor het menu. Blue restaurant is dagelijks geopend van 07:00 tot 21:00u. Tot 11:00u is er een ontbijtkaart, daarnaast wordt lunch/diner geserveerd. Je kunt hier ook met Flying Blue miles betalen waarbij 1000 miles €4 waard zijn. Er kan gekozen worden uit à la carte of een (surprise) menu van meerdere gangen. Je kunt eventueel van te voren een tafel reserveren via de website.

Het ontbijt menu is als volgt:

Ontbijt kaart

Het lunch/diner menu is:

Lunch & Diner kaart

Tegenover is ook nog de Blue bar met premium alcoholische dranken zoals cocktails, champagne en wijn.

KLM Crown Lounge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *