Delta en Westjet zien af van joint venture1 min leestijd

Delta

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er komt geen joint venture tussen de maatschappijen Delta Air Lines en het Canadese Westjet. Drie jaar geleden kondigden beide maatschappijen aan een joint venture te willen creëeren om zo de concurrentie aan te gaan met United en Air Canada.

Geen joint venture Delta en WestJet

Delta wilde drie jaar geleden een joint venture starten met WestJet om zo een sterkere positie te krijgen in Canada. Zeker nu American en Alaska Airlines nauwer samenwerken, is het voor Delta belangrijk om sterker te worden in Noord-Amerika. Een groot voordeel van een joint venture is het creëeren van gezamenlijke verbindingen tussen twee steden. Daarom mikken Delta en WestJet mikken hier vooral op de verbinding tussen New York-LaGuardia en Toronto om zo de concurrentie aan te gaan met United en Air Canada. De Amerikaanse regering staat het echter niet toe dat WestJet zoveel slots krijgt op LaGuardia.

westjet, delta, joint venture
De Amerikaanse regering laat WestJet niet toe om zoveel slots te hebben op LaGuardia.

Besluit onacceptabel

Zowel Delta als WestJet noemen deze voorwaarden onacceptabel. Een andere voorwaarde die de Amerikaanse regering stelt is dat Swoop, de budgetmaatschappij van WestJet, geen onderdeel mag uitmaken van de joint venture. Beide maatschappijen leggen het hier niet bij neer en kijken nu naar andere oplossingen om samen te werken.

Canada is een erg belangrijke markt voor Delta Air Lines. Het is namelijk na Mexico de belangrijkste markt in de luchtvaart voor de Verenigde Staten. Delta werkt al intensief samen met AeroMexico. Beide maatschappijen zitten in SkyTeam en vormen zelfs een joint venture. Ook werkt Delta sinds vorig jaar intensief samen met het Zuid-Amerikaanse LATAM.

Uitgelichte afbeelding: Delta Air Lines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *