Hoe haal je zoveel mogelijk uit je BA avios? Deel 6: Noord-Amerika en de Caraïben

American AIrlines 767

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit is het laatste deel uit een reeks van 6 over hoe zoveel mogelijk uit je British Airways avios te halen. Elke week behandelen we een andere regio. Deze laatste week is de beurt aan Noord-Amerika en de Caraïben. Op welke routes krijg je veel waar voor je avios? En wanneer kun je beter een ticket kopen?

In eerdere artikelen uit deze reeks werd duidelijk dat je je avios beter niet kunt besteden in Zuidoost-Azië of Europa. In Oost-Azië, Zuid-Amerika, Zuidelijk Afrika en Australië krijg je veel meer waar voor je avios! Meer hierover lees je in de artikelen die eerder zijn gepubliceerd:

British Airways Executive Club

Met de “award search tool” van British Airways kun je heel gemakkelijk vluchten zoeken en boeken. Dit geldt ook voor de Oneworld-partners die ik deze week behandel. Deze week gaat het om American Airlines, Cathay Pacific en Air Berlin.

British Airways Executive Club

De hoeveelheid avios die je nodig hebt voor een vlucht is o.a. afhankelijk van de afstand en de klasse. Meer hierover lees je in deze uitgebreide handleiding.

Award-tickets binnenlandse vluchten VS

Je kunt je avios in de Verenigde Staten besteden aan binnenlandse vluchten met American Airlines. Er is echter veel concurrentie op binnenlandse routes in de VS, waardoor het maar de vraag is of je waar krijgt voor je avios!

British Airways, American Airlines, avios, BA, Executive Club
Een award-ticket van de Amerikaanse westkust naar de oostkust kost je 12.500 avios en 5 euro aan belastingen.

Zo kost een award-ticket van San Francisco naar New York je 12.500 avios en 5 euro aan belastingen, terwijl vluchten veelal worden aangeboden voor 120 tot 130 euro. Je hoeft dan wel slechts 5 euro aan belastingen te betalen, maar met ruim 100 euro voor 12.500 avios krijg je niet echt veel waar voor je avios.

British Airways, American Airlines, avios, BA, Executive Club
Een rechtstreekse vlucht van San Francisco naar New York voor 126 euro!

Ook op de kortere afstanden krijg je niet echt veel waar voor je avis. Zo zijn er geen award-tickets van de laagste categorie (4.500 avios) beschikbaar voor Amerikaanse binnenlandse vluchten. Je bent altijd minimaal 7.500 avios kwijt!

Op de middellange afstand lijk je ook niet echt veel voor je miles te krijgen. Bijvoorbeeld een vlucht van New York naar Miami zou je 7.500 avios en 5 euro aan belastingen kosten, terwijl tickets op deze route veelal beschikbaar zijn voor 60 tot 80 euro.

British Airways, American Airlines, avios, BA, Executive Club
Een rechtstreekse vlucht met AA van New York naar Miami voor 76 euro!

Helaas zijn business class award-tickets zeer beperkt beschikbaar op binnenlandse vluchten in de VS. Je zou dan veel meer waar voor je avios kunnen krijgen! Ook naar Hawaii is over het algemeen zeer weinig beschikbaarheid van award-tickets. Misschien dat je deze wel telefonisch kunt reserveren.

Award-tickets Caraïben

Vanuit Miami heeft American Airlines een uitgebreid Caribisch netwerk. Voor een award-ticket van Miami naar een Caribische bestemming als Curacao of Port of Spain ben je 10.000 avios en 5 euro aan belastingen kwijt.

British Airways, American Airlines, avios, BA, Executive Club
Een award-ticket van Miami naar Curacao kost je 10.000 avios en 5 euro aan belasting!

Curacao is een relatief dure bestemming vanuit de VS. Een enkele reis kost al snel 140 t0t 150 euro. Je krijgt hier dan ook veel meer terug voor je avios. Aangezien je ook slechts 5 euro aan belasting hoeft bij te betalen is de keuze snel gemaakt!

British Airways, American Airlines, avios, BA, Executive Club
Vliegtickets van Miami naar Curacao zijn relatief duur!

Je krijgt echter lang niet altijd veel waar voor je avios met een award-ticket naar een bestemming in de Caraïben. Zo zijn vluchten naar bijvoorbeeld Port of Spain weer een stuk goedkoper, terwijl vliegtickets naar Cuba veelal beschikbaar zijn voor 40 tot 50 euro vanuit Miami. Dergelijke lage ticketprijzen zijn geen 10.000 avios waard!

British Airways, American Airlines, avios, BA, Executive Club
Rechtstreeks van Miami naar Port of Spain voor 90 euro!

Award-tickets Midden-Amerika

Voor award-tickets naar Midden-Amerika geldt eigenlijk hetzelfde als voor binnenlandse vluchten. Door de sterke concurrentie vlieg je vanuit het zuiden van de Verenigde Staten al voor een kleine 100 euro naar Mexico! En voor 120 euro zit je in Costa Rica.

British Airways, American Airlines, avios, BA, Executive Club
Een award-ticket van Dallas naar San Jose kost je 10.000 avios en 20 euro aan belasting!

Award-tickets naar Midden-Amerika vanuit Dallas of Miami zijn veelal beschikbaar voor 10.000 avios en 20 tot 30 euro aan belastingen, maar door de relatief lage prijzen voor vliegtickets krijg je op deze routes niet echt veel waar voor je avios!

Award-tickets Canada

Ook op vluchten tussen de Verenigde Staten en Canada krijg je niet echt waar voor je avios. Vanuit New York of Bosten zit je voor 70 euro in Toronto of Montreal. Dit is geen 7.500 avios waard! Ook vanuit Los Angeles of San Francisco zit je voor minder dan 100 euro in Vancouver of Calgary.

Als je toevallig naar Vancouver moet dan is het wel de moeite waard om je avios te besteden op een fifth-freedom route van Cathay Pacific. De bekende vliegtuigmaatschappij uit Hong Kong vliegt namelijk met een Boeing 777-300ER tussen New York en Vancouver. Je kunt deze route in economy vliegen voor 12.500 avios of in business voor 37.500 avios. Je moet in beide gevallen 30 euro aan belasting bijbetalen.

British Airways, American Airlines, avios, BA, Executive Club
Met Cathay Pacific van New York naar Vancouver!

Het lijkt een goede deal, maar American Airlines biedt veelal tickets aan op deze route voor 120 tot 150 euro. Daarmee lijk je niet echt waar voor je avios te krijgen. Nu is het natuurlijk wel zo dat de service aan boord van Cathay Pacific een stuk beter is dan met American Airlines of een andere Amerikaanse airline. Bovendien moet je met American Airlines overstappen in Dallas.

Als je echt waar voor je avios wilt hebben dan kun je het beste inzetten op business class. Een vlucht van New York naar Vancouver in business kost namelijk al snel 400 euro. Bovendien heeft Cathay Pacific een uitstekend product aan boord van haar Boeing 777-300ER! Zeker voor een vlucht binnen Noord-Amerika!

Met AirBerlin naar Europa

Het meeste waar voor je avios krijg je met een award-ticket van AirBerlin naar Europa. Air Berlin vliegt vanuit een scala aan Amerikaanse steden (SFO, LAX, JFK, MIA, ORD, etc.) naar Dusseldorf en-/of Berlijn. Vluchten zijn beschikbaar vanaf 20.000 avios. Het grote voordeel is dat je slechts 5 euro aan belasting hoeft bij te betalen voor een award-ticket, terwijl je met British Airways of American Airlines al snel 200 euro moet bijbetalen!

British Airways, American Airlines, avios, BA, Executive Club
Met Air Berlin hoef je slechts 5 euro bij te betalen voor een award-ticket naar Europa.

Je krijgt daarom met een award-ticket naar Europa met British Airways of American Airlines bij voorbaat al weinig waar voor je avios. Met een award-ticket van Air Berlin krijg je dan veel meer waar voor je avios!

Normaal gesproken ben je ongeveer 200 tot 300 euro kwijt voor een enkele reis vanuit de VS naar Europa. Als je dit vergelijkt met andere regio’s dan krijg je met 20.000 avios (tegen 200-300 euro) redelijk waar voor je avios. Overigens zijn de toeslagen op award-tickets met AirBerlin vanuit Europa naar de VS ook relatief laag.

Conclusie

Je kunt je avios beter niet besteden aan binnenlandse of internationale vluchten vanuit de Verenigde Staten. Er zijn enkele uitzonderingen, maar ik zou mijn avios eerder besteden in Oost-Azië, Australië of Zuid-Amerika aangezien je dan veel meer waar voor je avios krijgt.

Heb je nog vragen, opmerkingen of tips over hoe je het meeste uit je avios kunt halen in Amerika? Laat het ons hieronder weten!

Reacties

  1. Justin Case zegt

    Goede tips! Maar was het echt nodig om 18x de zin “…waar voor je avios..” te gebruiken in alleen deel 6? Met een paar guidelines als ‘ onder de X prijs voor X milleage is het het geen goede verhouding’ en ” de sweetspots zijn….” zou je de text veel compacter kunnen maken.

    Verder; keep up the good work! leerzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *