CPH Apartment Lounge Kopenhagen3 min leestijd

cph apartment lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Enige tijd geleden heb ik net als een aantal andere forumleden de Kopenhagen – Ponta Delgada business deal met KLM geboekt. Een onderdeel van deze reis is toegang tot de CPH Apartment Lounge op Kopenhagen. We zijn ’s ochtends vroeg met SAS naar Kopenhagen gevlogen en rond kwart voor negen zaten we in de lounge. De volgende vlucht zou vertrekken om tien uur. Genoeg tijd om even opnieuw – in september 2015 ben ik ook in deze lounge geweest – een kijkje te nemen in deze lounge.

De lounge op Kopenhagen bevindt zich tussen de A en B pier op de eerste verdieping en is met een trap of lift bereikbaar. De toegang is niet spectaculair, sterker nog: je zou er zo langs lopen. De lounge is van zondag – vrijdag geopend van 05.00 uur t/m 20.30 uur. Op zaterdag van 05.00 uur t/m 20.00 uur.

cph apartment lounge

De lounge zit onder de letters ‘Copenhagen’ en geeft een mooi uitzicht op de vliegtuigen aan de gate.

cph apartment lounge

Toegang tot de lounge verkrijg je door status te hebben bij de Oneworld alliantie (vanaf Sapphire status), door business class te vliegen met Oneworld of een aantal andere airlines die niet onder de Oneworld alliantie vallen zoals KLM en Emirates. De laatste optie om toegang te verkrijgen is door toegang te kopen. Tip: de app Loungebuddy laat precies zien welke lounges er zijn op welke vliegvelden, tot welke je toegang hebt of wat de toegangskosten zijn. De kosten voor deze lounge zijn 169 Deense kronen. Dit is ongeveer 23 euro. Afhankelijk van hoelang je lay-over is kan dit aantrekkelijk zijn. Beoordeel zelf naar aanleiding van deze review of je het de moeite waard vind.

cph apartment lounge

Bij aankomst zaten twee dames achter de balie om de boardingpasses in ontvangst te nemen. Na een snelle controle van de gegevens konden we rechts de lounge in. Links is de aviator lounge. Deze lounge is onder andere voor kaarthouders zoals bijvoorbeeld de Priority Pass maar ook voor verschillende (Oneworld) airlines. Waarom wij standaard naar de Apartment Lounge werden gestuurd is mij niet bekend. Wel zag ik dat de Aviator kleiner en veel drukker was.

cph apartment lounge

Toegang naar de lounge. Alsof je van de gang naar je keuken/huiskamer loopt.

cph apartment lounge

De lounge is stijlvol en heeft tegelijkertijd een huiselijke inrichting maar is niet groot. Wat gelijk opviel is de hoeveelheid aan leesmateriaal! Allerlei tijdschriften en internationale kranten waaronder twee Nederlandse kranten.

cph apartment lounge

cph apartment lounge

cph apartment lounge

Naast de loungestoelen zijn er hoge tafels met idem stoelen te vinden. Handig om even een krant aan te lezen of wat werk te verrichten.

cph apartment lounge

Op de hoge tafels staan gevulde fruitmanden. Wellicht kleine details maar in mijn ogen een mooie en nogmaals huiselijke aankleding van de lounge.

cph apartment lounge

cph apartment lounge

Een goede koffiemachine voor een heerlijke cappuccino.

cph apartment lounge

De selectie aan drank en eten voor in de ochtend is standaard maar vers. Een aanrader is het Deense brood. Een flinke plak ervan met wat kaas is een heerlijke combinatie en vult de maag goed!

cph apartment lounge

cph apartment lounge

Voor wie in de vroege ochtend al behoefte had aan bier of sterke drank..

cph apartment lounge

cph apartment lounge

Altijd leuk: schaalmodellen van vliegtuigen.

cph apartment lounge

Het is mogelijk om een trap af te gaan naar wat plekken ‘beneden’ aan het raam. Helemaal achter in de hoek stond dit gezellig hoekje.

cph apartment lounge

cph apartment lounge

Conclusie

Het was een kort verblijf in de lounge (drie kwartier) maar ideaal om even tot rust te komen, een ontbijt te nemen en een krantje lezen met een heerlijke kop verse koffie.
Persoonlijk zou ik hier geen 23 euro voor willen neerleggen. Ik heb geen ervaring met deze lounge rond lunch/diner tijd maar ik kan me voorstellen dat met een overstap van meer dan 2,5 uur een hapje eten met de nodige Carlsberg biertjes 23€ meer dan waard is.

Overzicht

Publicatie Datum

15 April 2016

Voordelen

Rustig omdat kaarthouders naar de andere lounge moeten
Huiselijke stijl
Mooi uitzicht
Relatief goedkope toegangskosten

Nadelen

Eten en drank selectie niet groot
Lounge is aan de kleine kant
Geen douches

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten/drinken

Algemene Waardering

Conclusie

Een kleine maar wel gezellige lounge. De keuze aan eten/drinken is niet reuze maar wel vers en lekker. Het uitzicht is goed en het was er rustig. Bij spitsuur zou het een drukke boel kunnen worden.

3 min leestijd">
2.9

Reacties

 1. Fripsmaster zegt

  Leuke review! Ik was er vorige maand ongeveer twee uur in deze lounge, lekker rustig en lekker eten. Mijn favoriete lounge is toch de SAS lounge. Grote selectie aan eten en genoeg plek, zelfs als het druk is. Ik ben in juni weer op CPH. 🙂

 2. Jan Jan zegt

  Dankjewel! De twee keren dat ik er ben geweest was het gelukkig ook rustig. Kan me voorstellen dat het bij flinke drukte minder gezellig is. In juni naar PDL?

   • Jan Jan zegt

    Al een idee wat je tijdens dat dagje wil doen? Het eiland is niet zo groot maar een auto huren is wel handig!
    Als ik een tip mag geven: ik zou naar Sete Cidades gaan en een hotspring bezoeken.

 3. LS zegt

  leuke review, wees blij dat je niet tijdens drukte aanwezig bent, lounge is dan volgepakt, ben er afgelopen jaren +20 keer geweest, toiletten zijn altijd smerig, het is helaas voor mijn werk, maar vind dit toch 1 van de mindere lounges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *