Combine my Avios – een kleine verandering

combine my avios

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij zowel British Airways Executive Club als Iberia Plus spaar je Avios. Het handige is dat je je Avios tussen deze programma’s gewoon kunt overboeken door gebruik te maken van ‘Combine my Avios’. Heb je een zogenaamd Household account bij British Airways dan is er een kleine, maar wezenlijke verandering doorgevoerd. Je kunt namelijk niet meer gebruik maken van de website Avios.com om je Avios van Iberia naar British Airways over te boeken.

Household account

Een tijdje geleden hebben we op Insideflyer.nl een uitgebreide beschrijving gedaan hoe je je Avios van het ene naar het andere programma overboekt. Deze handleiding kun je hier vinden. Je kunt deze stappen nog steeds volgen.

Het enige dat nu anders is geworden, is de tussenkomst van de website Avios.com. Deze website had je nodig om Avios van Iberia naar British Airways over te boeken als je een Household account hebt. Bij een Household account kun je namelijk meerdere British Airways Executive Club accounts aan elkaar koppelen en van elkaars Avios gebruik maken. In de tiendelige serie over Executive Club is er een uitleg over Household accounts, mocht je daar meer over willen lezen.

Avios.com

Zelf kwam ik er achter toen ik wat Avios over wilde boeken van mijn Iberia account naar mijn British Airways account. Zoals veel anderen had ik ook wat Avios gekocht bij de laatste Groupon actie. En ja, ik heb ook een household account. Om de een of andere reden is het in dat geval niet mogelijk om Avios over te boeken via Combine my Avios.

Melding: alleen mogelijk om van British Airways naar Iberia over te maken!
Melding: alleen mogelijk om van British Airways naar Iberia over te maken!

Maar er was een ‘truc’: je kon van je Iberia account Avios overboeken naar Avios.com. En vanaf die site was het weer over te boeken naar British Airways. Vereiste was dat je naam, emailadres en geboortedatum identiek zijn. Maar sinds kort controleert de website ook op adresgegevens. Aangezien je je op de website Avios.com officieel alleen kunt registreren met een adres in het Verenigd Koninkrijk kon je je registreren met een dummy-adres en daarbij aangeven dat je geen post wilde ontvangen.

Nu de adresgegevens dus ook moeten matchen, is de route via Avios.com voor mensen buiten het Verenigd Koninkrijk dus afgesloten. Het is in dit geval niet mogelijk om Avios van Iberia naar British Airways over te boeken. Kortom: Combine my Avios werkt niet meer en je krijgt een foutmelding. Andersom werkt het wel.

Oplossing?

Hoe kun je toch je Avios van je Iberia account met Combine my Avios in je British Airways account krijgen? In dat geval zul je je Household account moeten opheffen.

Je kunt er ook voor kiezen om de Avios bij Iberia te laten staan. Via Iberia kun je ook vluchten boeken met Avios. Je kunt in sommige gevallen zelfs besparen op toeslagen door bij Iberia te boeken in plaats van British Airways. Zie daarvoor dit artikel waar dit wordt uitgelegd. Ook heeft Iberia van tijd tot tijd aanbiedingen waarbij korting op het benodigd aantal Avios wordt gegeven voor bepaalde routes.

Ik laat voorlopig mijn Iberia Avios maar even bij Iberia staan…

Reacties

  1. Nienke zegt

    Ik had ook avios bij Iberia staan. Het leek er na dit bericht op dat ik die dus niet kon overzetten naar BA (heb een household account). Maar ik heb inmiddels een oplossing gevonden. Geen idee of die al bekend is, maar ik deel m bij deze.
    Je kan voro de Avios club een account aanmaken. Dan kan je in de avios club je punten van Iberia overzetten naar de Avios club en daarna kan je die punten van Avios club overzetten naar BA. Probleem opgelost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *