Combine my Avios – Hoe werkt dit?4 min leestijd

combine my avios

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In de afgelopen maanden hebben we op InsideFlyer.nl een tiendelige serie gehad over de ins en outs van British Airways Executive Club. Bij zowel British Airways als ook het Spaanse Iberia en het Ierse Aer Lingus spaar je Avios. Het mooie is dat je deze Avios gewoon over kunt boeken van het ene programma naar het andere met ‘Combine my Avios‘. In dit artikel een uitleg hoe dit werkt.

Avios bij meerdere programma’s

Waarom zou je Avios sparen bij meer dan één programma? Het kan soms handig zijn om gebruik te maken van een promo om extra Avios te sparen of aan te kopen. Zo schreven we over de Groupon actie bij Iberia, waarbij je erg goedkoop wat Avios kon aanschaffen.
Ook schreven we over een abonnement op de Irish Independant die aardig wat Avios opleverde bij AerClub van Aer Lingus.

Maar niet alleen sparen is interessant. Het kan ook aantrekkelijk zijn om via een ander programma een ticket te boeken met Avios dan British Airways. Het kan gebeuren dat als je exact hetzelfde ticket via Iberia boekt, de belastingen en toeslagen een stuk lager zijn. Voorbeelden hiervan zijn te lezen in deel 6 van de BA Executive Club gids over toeslagen.

Het is daarom erg handig dat je je Avios gewoon kunt overboeken naar je account bij de andere Avios partner met ‘Combine my Avios’.

Let op: Op dit moment kun je nog niet online van of naar het Ierse AerClub overboeken. Maar daar wordt aan gewerkt, volgens de berichten…

Overboeken tussen British Airways en Iberia

Voordat je Avios heen en weer kunt boeken, moet je voldoen aan de volgende drie regels:

  • Je Iberia account moet minimaal 90 dagen oud zijn
  • Er moet enige activiteit in je accounts zijn geweest. Een account openen en 90 dagen wachten is dus niet voldoende. Je kunt bijvoorbeeld een keer een hotelovernachting crediteren of wat Avios kopen, zoals bij de laatste Groupon actie.
  • Je profielgegevens moeten bij de accounts hetzelfde zijn. Let er dus op dat je naam, geboortedatum en e-mailadres  identiek zijn.

Als je hieraan voldoet, zijn er drie manieren om Avios over te boeken. Het maakt hierbij niet uit welke ‘kant’ je Avios heen boekt. Je kunt het op de website van British Airways regelen, op de website van Iberia en ook op de website Avios.com.

Let op: Heb je een “Household account” bij BA Executive Club? Dan zal het niet lukken om direct Avios over te boeken. Maar het kan wel met een tussenstap. Lees hiervoor het kopje Via de website Avios.com hieronder!

Via de website van British Airways

Het staat zeker niet met chocoladeletters vermeld op de site. Het is dus goed om te weten waar je moet zijn. Als je de website hebt opgestart, ga dan in het menu Executive Club naar Manage my account.

Avios overboeken

Avios overboeken

Je krijgt vervolgens een scherm waar je je logingegevens van het andere programma (Iberia of Avios.com) kunt invullen en je krijgt de mogelijkheid om een keuze te maken van waar naar waar je Avios wilt overboeken. Als de overboeking succesvol is, zie je dat direct real-time terug op je andere account. Er zit dus geen verwerkingstijd tussen.

Via de website van Iberia

Ook op de website van Iberia moet je even zoeken als je niet direct weet waar je moet zijn. Op optie Combine my Avios is na inlog via het menu Iberia Plus en daarna My Avios te vinden:

Avios overboeken van Iberia

Maar we zijn er nog niet. Klik nu op de optie Buying or transferring Avios:

Avios overboeken van Iberia

Vervolgens komt er een pagina met allerlei info over het kopen van Avios. Helemaal onderaan staat een linkje. Klik op deze link je bent eindelijk op de juiste pagina.

Avios overboeken van Iberia

Via de website Avios.com

Avios.com is een website speciaal voor Britse markt. Officieel kun je je als Nederlander ook niet registreren op deze site. Toch heb je ‘m nodig als je, zoals ik, een household account hebt en dus niet direct Avios kan overboeken tussen BA en Iberia.

Geen probleem, ik heb me geregistreerd met uiteraard mijn correcte naam, e-mailadres en geboortedatum. Maar als postadres heb ik een dummy Brits adres opgegeven, aangezien je geen ander land dan alleen het Verenigd Koninkrijk kan selecteren. Dit is geen enkel probleem, er wordt geen post gestuurd (dit kun je uitvinken) en verder werkt het prima.

Ik had 5000 Avios op mijn Iberia account die ik graag naar mijn BA account wilde overmaken. Aangezien dit dus niet direct mogelijk was, heb ik eerst 5000 Avios van Iberia naar Avios.com overgeboekt. Daarna deze Avios weer doorgeboekt van Avios.com naar BA Executive Club.

Eerst van Iberia naar Avios.com. Het maakt in dit geval niet uit of ik dit op de website van Iberia doe, of op de website van Avios.com.  Avios overboeken

De Avios werden real-time overgemaakt naar mijn Avios.com account. Vanaf deze website kun je Avios overboeken volgens deze optie: (iets gemakkelijker te vinden dan bij Iberia of BA!)

Avios overboeken

Tot slot kon vanaf hier moeiteloos de 5000 Avios overgeboekt worden naar mijn BA Executive Club account:

Avios overboeken

Conclusie

Als je eenmaal weet waar de linkjes zitten, is het een fluitje van een cent om Avios over te boeken. De websites kunnen nog wel eens wat ‘buggy’ zijn. Mocht er een storing zijn, of rare foutmelding, blijf het gewoon proberen. Of probeer een andere website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *