Choice neemt 624 hotels over van Radisson Hotels Americas2 min leestijd

Radisson Americas

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Choice Hotels heeft deze week laten weten een overeenkomst te hebben gesloten met Radisson Hotels Americas voor het overnemen van 624 hotels. Eerder deze week werd hier ook al naar gerefereerd op ons forum. Het gaat om hotels in de Verenigde Staten, Canada, Latijns Amerika en de Caraïben.

Choice Hotels koopt Radisson Hotels Americas

Radisson zat de afgelopen jaren in zwaar weer nadat het in handen kwam van het Chinese HNA. Vervolgens kwam het in handen van Jin-Jiang-led, een ander Chinees bedrijf. Dit bedrijf eiste in 2021 dat Radisson in tweeën moest worden gesplitst. Zo ontstond er Radisson Americas met hotels in de VS, Canada, Latijns-Amerika en de Caraïben en Radisson Hotels met hotels in de overige delen van de wereld. Ook kwam er een splitsing in het loyaliteitsprogramma. Choice Hotels neemt nu dus de Amerikaanse tak over. Hiermee worden de al bestaande negen brands (Radisson, Radisson RED, Radisson Blu, Radisson Collection, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn, Country Inn & Suites, and prizeotel) flink uitgebreid met in totaal 624 hotels.

Radisson Hotels Americas
Radisson Hotels Americas is nu in handen van Choice Hotels. (bron: Radisson Hotels Americas0

Het loyaliteitsprogramma van Radisson Hotels Americas laat in een email weten dat leden zich voorlopig geen zorgen hoeven te maken. Alles blijft eerst zoals het nu is. Naar verwacht zal dit uiteindelijk wel allemaal gaan veranderen en gaat het loyaliteitsprogramma van Radisson Hotels Americas wellicht op in Choice Privileges.

Conclusie

Het is ongelofelijk om te zien hoe vaak bovengenoemde hotels van naam/eigenaar zijn veranderd. Radisson Hotels was eerste opgedeeld in twee bedrijven: Carlson voor de Amerikaanse tak en Redizor voor de overige delen in de wereld. Vervolgens nam HNA alles over wat uiteindelijk niet goed afliep. Nu heeft Choice Hotels eigenlijk het oude Carlson gedeelte gekocht. Enige verwarring bij leden is te begrijpen. Zeker als je bedenkt dat uiteindelijk de oude Carlson hotels volledig opgaan in het loyaliteitsprogramma van Choice Privileges. Dit terwijl de overige Radisson hotels onderdeel blijven van Radisson Rewards.

Uitgelichte afbeelding: Radisson Hotels Americas

Reacties

  1. JanGoedeburen zegt

    In het forum van Insideflyer is dit gisteren al gemeld met interessante informatie over hoe je via Radisson europe en Radisson Americas uiteindelijk met hoog level kan instromen in Choice, misschien kun je je artikel aanvullen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *