China Visum Eisen Worden Weer Versoepeld

visum-china

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De eisen met betrekking tot het aanvragen van een visum voor China worden versoepeld. Reizigers met een paspoort dat na 1 januari 2014 was uitgegeven, moesten het oude paspoort ook tonen. Vanaf dit moment is dat alleen nog verplicht voor reizigers met een paspoort dat na 1 januari 2016 is uitgegeven. Een volledige kopie van het oude paspoort is ook voldoende voor het visum.

Tevens is het vanaf heden ook weer mogelijk om een visum aan te laten vragen door een visumbureau. Voorheen moest dit met de regel omtrent het oude paspoort persoonlijk gedaan worden.

china-visum-aanvraag

China versoepelde visum eisen + nieuwe Turkije regel

Deze visum eisen zijn er in verband met de G20 top in Peking. Door deze top zijn de beveiligingsmaatregelen aangescherpt en wil de ambassade de reishistorie terug kunnen zien. Als je een paspoort hebt dat op of voor 31 december 2015 is uitgegeven, hoef je het oude paspoort dus niet meer te tonen. Mocht je geen oud paspoort meer hebben, dan kun je proberen om je aanvraag bij het consulaat in Brussel te doen. In deze Belgische stad zijn ze in de regel minder streng omtrent het oude paspoort.

Heb je een paspoort waar een stempel van Turkije in staat, die na 1 januari 2015 is gedateerd dan zal je een bespreekgeval worden. Hierdoor kan de aanvraag langer duren en is het belangrijk dat je het visum tijdig aanvraagt om problemen te voorkomen.

Drie dagen visum

Naast het reguliere visum dat je kunt aanvragen voor China, is er ook een drie dagen variant. Als je binnen drie dagen doorreist via Peking, Shanghai, Guangzhou, Chengdu Chongqing, Dalian of Shenyang, kun je hier gebruik van mkaen. Je kunt met deze variant verder doorreizen naar een land buiten China. Je krijgt deze op vertoon van het ticket waaruit blijkt dat je binnen 72 uur doorvliegt naar een derde land. Je kunt dus bijvoorbeeld reizen van Amsterdam naar Shanghai naar Hong Kong met deze variant. Een reis van Shanghai naar Hong Kong naar Shanghai zal niet in aanmerking komen.

Heb jij nog tips voor het aanvragen van een visum voor China? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Reacties

  1. kd zegt

    Ik woon in Zwitserland, op het consulaat consulaat Zürich hebben ze heel even snel door mijn oude paspoort heen gebladerd, waarna ik het weer terugkreeg. De dame aan het loket heeft ook mijn Turkije stempel gezien en vervolgens het paspoort weer terug gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *