Dit weekend beperkt treinverkeer rond Schiphol

NS en Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wie komend weekend van of naar Schiphol reist, doet er goed aan zijn of haar reis goed voor te bereiden. Met de trein wordt het een stuk lastiger! Vanwege werkzaamheden aan het spoor zullen er dit weekend veel minder treinen rijden.

De werkzaamheden starten dit weekend in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september. Maandagochtend 26 september om 05.00 uur wordt het treinverkeer weer hervat. Dit herhaalt zich nog een keer op zaterdag 12 en zondag 13 november!

Welke treinen rijden niet?

Tussen Schiphol en Amsterdam is geen treinverkeer mogelijk. Het gaat dan om de volgende trajecten:

  • Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk
  • Schiphol Airport – Duivendrecht / Diemen Zuid
  • Schiphol Airport – Amsterdam Bijlmer ArenA

Je kunt in plaats van de trein gebruik maken van NS-bussen of metro:Houdt u rekening met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten. Op het kaartje hieronder zijn de alternatieven in beeld gebracht.

werkzaamheden-prorail-24-25-sept-2016

De overige treinen rijden wel. Dat betekent dus dat je van/naar Schiphol wel kunt reizen naar Leiden/Den Haag/Rotterdam.

Bij gebruik van de NS Reisplanner kun je je reis plannen en wordt ook netjes aangegeven op welk stuk een bus rijdt.

OV-Chipkaart

Hoe werkt het als je een OV-Chipkaart hebt? Je moet in dat geval niet in-/ uitchecken in de bus, maar op het station. Reis je van Schiphol naar Amsterdam, dan check je gewoon in op Schiphol Airport. Nadat je op je eindbestemming bent, check je weer uit op het treinstation van aankomst.

leeg-schiphol

Waarom al deze werkzaamheden?

Vanaf de Riekerpolder aansluiting (tussen Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Zuid) tot het spoorviaduct bij Duivendrecht verdubbelt ProRail het bestaande spoor. Over een totale lengte van 8 kilometer komen er twee sporen bij. Een enorme uitdaging in de stad waar elke centimeter telt. Bovendien worden betonnen liggers geplaatst boven het spoor bij Badhoevedorp, bestemd voor de nieuwe A9.
Vooral omdat tegelijkertijd ook de snelwegen op de schop gaan én de Noord/Zuidlijn wordt aangelegd. Dankzij de spoorverdubbeling verbetert niet alleen de dienstregeling op de route Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad, maar ook die op de route Schiphol – Amsterdam-Zuid – Utrecht en verder.

Hieronder een paar impressies van ProRail zoals het eruit moet gaan zien:

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *