Review: Conrad Centennial Singapore

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Singapore is een stad rijk aan heel veel luxueuze hotels, dus het kan soms ontzettend moeilijk zijn om te kiezen. Het is ook geen goedkope stad, dus ook al zijn er veel hotels, de prijzen zijn alsnog hoog. Het geld voor al die wolkenkrabbers moet ergens vandaan komen… 😉

Hilton heeft twee hotels in Singapore: de Hilton Singapore en de Conrad Centennial.  Beiden hebben vijf sterren, maar wel heel anders. De Hilton Singapore wordt meer gezien als een klassiek Hilton pand, zoals te vinden over de hele wereld. De Conrad Centennial wordt meer gezien als een luxueus hotel die trouw probeert te blijven aan de cultuur en style van het land. Dit was snel te merken want toen ik in de lobby arriveerde waren de Cantonese en Singaporese stijlen meteen te zien. Ik werd snel geholpen met mijn koffers en meteen naar de receptie gebracht.

Conrad Centennial Singapore
Conrad Centennial Singapore
Conrad Centennial Singapore Receptie
Conrad Centennial Singapore Receptie
Conrad Centennial Singapore Receptie
Conrad Centennial Singapore Receptie

Er was gelukkig geen rij bij de receptie dus ik werd direct geholpen. De receptioniste was super vriendelijk en vroeg om mijn paspoort. Toen ze de reservatie gevonden had zag ze dat ik Hilton Diamond-lid was en vroeg ze of ik hier wilde in-checken of boven in de “Executive Lounge”. Ik vond hier beneden prima. Ze vertelde dat ik geüpgrade was naar de “Conrad Senator Suite” en legde al mijn benefits uit. Ik vroeg of mijn kamer Marina Bay uitzicht had of Pebble Bay. De ene kant van het hotel kijkt uit over Singapore’s iconische skyline en de andere kant kijkt uit op Suntec City en een park rond een meer. De receptioniste begon lief te lachen en zei: “meneer uw kamer heeft uitzicht op heel Singapore”. Ze begeleidde ons toen naar onze kamer waar ik zelf het prachtige uitzicht kon zien.

Gang
Gang
Onze kamer wordt apart aangegeven!
Onze kamer wordt apart aangegeven!
Daar zijn we dan, de Senator Suite!
Daar zijn we dan, de Senator Suite!

Toen ik binnen kwam kon ik mijn ogen eigenlijk niet geloven. Ik wist niet dat zo’n grote kamer kon bestaan in een stad zoals Singapore. Mijn eerste indruk was “wow”. Er was ontzettend veel ruimte en ontzettend veel licht. Ik kreeg een heel warm gevoel. De kamer was ook ingericht in warm bruin en beige kleuren wat ik heel fijn vond overkomen. Er waren ook Aziatische elementen te merken zoals de grote ronde tafel, de bloemen, kunstwerk en gordijnen. Terwijl er ook hele moderne maar klassieke meubels in stonden. De receptioniste had gelijk, ik had uitzicht op heel Singapore! De suite gebruikt eigenlijk gewoon de hele zijkant van het hotel dus in de slaapkamer heb je uitzicht op Marina Bay, en in de eetkamer heb je uitzicht op Suntec City. De receptioniste lied ons de functies van de kamer zien, legde wat meer uit over het hotel en wenste ons daarna een prettig verblijf.

Senator Suite
Senator Suite
Senator Suite
Senator Suite
Senator Suite
Senator Suite
Nespresso Machine
Nespresso Machine
Senator Suite
Senator Suite
Gastentoilet
Gastentoilet
Gang naar slaapamer
Gang naar slaapamer
Badkamer
Badkamer
Slaapkamer
Slaapkamer
Slaapkamer

Er lag een “welkomstcadeautje” op de koffietafel naast de bank. Het bestond uit pralines, fruit, een Conrad beer en een brief. Ik vond het er erg leuk uitzien. Ik weet alleen niet of ik dit kreeg omdat ik Diamond ben of omdat ik in een suite verbleef. In de badkamer was ook nog een leuk badeendje te vinden en badproducten van Aromatherapy. De receptioniste had nog verteld dat als we niet blij waren met de badproducten van Aromatherapy, dat we altijd naar housekeeping konden bellen voor badproducten van Shanghai Tan. Nadat ik de suite had verkend vond ik het een goed idee om het hotel een beetje te verkennen.

Het hotel is vrij groot met diverse restaurants en faciliteiten. Ik begon bij de Executive Lounge, die ik bijna niet heb bezocht omdat hij telkens ontzettend druk was. Helaas heb ik hier dus vrij weinig over mee te delen. De Conrad Singapore heeft wel een mooi zwembad die een uitzicht heeft op de Singapore Flyer, een van de grootste reuzenraderen in de wereld. De gym is modern en heeft bijna alles wat je van een normale gym kan verwachten. Er zijn drie restaurants met verschillende keukens: een prijswinnend Chinees restaurant (de chef is best bekend in Singapore), een bistro en een internationaal restaurant. Het laatste restaurant heet “Oscar’s” en hier wordt ook ontbijt geserveerd, naast de Executive Lounge.

Welkomstcadeautje
Welkomstcadeautje
Badproducten van Aromatherapy
Badproducten van Aromatherapy
Conrad Badeendtje
Conrad Badeendtje
Executive Lounge
Executive Lounge
Executive Lounge
Executive Lounge
Executive Lounge
Executive Lounge
Oscar's
Oscar’s
Oscar's
Oscar’s
The Terrace Bistro
The Terrace Bistro
The Terrace Bistro
The Terrace Bistro
The Golden Peony
The Golden Peony
Zwembad
Zwembad
Gym
Gym

Na de verkenning was het tijd om te genieten van het mooie uitzicht op Marina Bay. Je hoeft eigenlijk niet eens Singapore in want je kan het allemaal zien vanaf de kamer. De Conrad Centennial is een heel mooi hotel, maar wat het beter maakte was de service van de staf. Iedereen deed echt zijn best en mocht ook lekker zichzelf zijn. Soms heb ik het gevoel in Singapore dat de regering en bedrijven “Singlish” (ongeveer het lokale dialect van Engels) proberen te onderdrukken, wat voor hele robotische service en gesprekken kan zorgen. Ik kijk naar jou Singapore Airlines 😉 . Ik vond dit echter helemaal niet het geval bij de Conrad, en het deed niks af van de luxe van het hotel! Mensen konden oprecht zijn. Ik vind wel dat het hotel een kleine vernieuwing nodig heeft. Er was aardig wat slijtage te vinden rond de kamer en ik vond de lobby ook niet helemaal stijlvol meer. Het kwam een beetje oud over.

Van het uitzicht genieten!
Van het uitzicht genieten!

De volgende ochtend was het tijd voor ontbijt. Mijn favoriete maaltijd van de dag als ik in zo’n mooi hotel mag verblijven! Het ontbijt was zeer uitgebreid met verschillende keukens, van Westers tot Indiaas tot Chinees. Er was bijna alles te vinden. Er was ook een “egg station” waar je alle soorten ei kon bestellen. Wat ik ook heel grappig vond was dat er verse jus d’orange werd geserveerd, dit gebeurd haast niet buiten Europa en vooral niet in Azië! Helaas was het restaurant een beetje aan de kleine kant. Dit gaf het gevoel dat de tafels ontzettend dichtbij elkaar stonden en of je in een soort kantine zat.

Ontbijt bij Oscar's
Ontbijt bij Oscar’s
Ontbijt bij Oscar's
Ontbijt bij Oscar’s
Ontbijt bij Oscar's
Ontbijt bij Oscar’s
Ontbijt bij Oscar's
Ontbijt bij Oscar’s
Ontbijt bij Oscar's
Ontbijt bij Oscar’s
Ontbijt bij Oscar's
Ontbijt bij Oscar’s

Uit-checken verliep vrij soepel. Ik deed dit in de Executive Lounge waar het op dat moment best rustig was. Ook de receptioniste hier was heel aardig en vroeg of mijn verblijf naar wens was. Ik zei dat ik zeker terug kwam, vooral voor de kuffelbeertjes die worden uitgegeven. Ze vroeg toen of ik er nog eentje wilde hebben, wat ik heel lief vond, maar ik had helaas geen plek meer in koffers.

Conclusie

De Conrad Centennial Singapore was een leuke verassing. Dit was mijn eerste keer bij een Conrad hotel dus ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik vond de staf het leukste aspect van het hotel, iedereen was aardig, oprecht en service georiënteerd. De suite was ontzettend mooi met een uitzicht dat ik nooit zal vergeten. Het hotel heeft wel een renovatie nodig, of meer een “refresher”, want dat zou veel doen voor de uitstraling van het hotel zelf. De locatie van het hotel was ook ideaal, aan de ene kant is Marina Bay en aan de andere kant is Suntec City. Je bent ook in no-time bij andere locaties in Singapore omdat het zo centraal gelegen is. Ik denk dat ik zeker terug kom!

Zijn er andere mensen die ook zo weg zijn van Conrad hotels?


Je zal de komende weken telkens een nieuw artikel van dit Trip Report kunnen vinden op InsideFlyer.nl en stel gerust vragen over deze reis in de comments! Je kan foto’s en updates van deze trip (en ook toekomstige trips) vinden op mijn Instagram account. Alle gepubliceerde posts van deze trip vind je hier.

Trip Report: Indrukwekkend Indonesië!

– Trip: Indrukwekkend Indonesië!
– Finnair Premium Lounge Helsinki
– Finnair Business Class naar Singapore
– Conrad Centennial Singapore (dit artikel)
– DoubleTree by Hilton Jakarta-Diponegoro
– Hilton Bandung
– Hyatt Regency Yogyakarta
– Mt. Bromo Tour
– Hotel Majapahit Surabaya
– Living Asia Resort Lombok
– Conrad Bali

Overzicht

Voordelen

- Diamond upgrade naar Senator Suite
- Ontzettend aardige staf
- Uitgebreid ontbijt
- Mooie gym
- Locatie

Nadelen

- Renovatie nodig
- Klein ontbijt restaurant
- Te drukke Executive Lounge

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Conrad Centennial Singapore was een leuke verassing. Ik vond de staf het leukste aspect van het hotel, iedereen was aardig, oprecht en service georiënteerd. De suite was ontzettend mooi met een uitzicht die ik nooit zal vergeten. Het hotel heeft wel een renovatie nodig, of meer een "refresher", want dat zou veel doen voor de uitstraling van het hotel zelf. Ik kom echter wel zeker terug!

4.6

Reacties

  1. Pascal zegt

    Hotel is inderdaad 5 sterren, ik heb er deze zomer 6 nachten geslapen als Diamond member.
    Tip: Probeer weekenden te vermijden, er komen dan veel Chinese weekend toeristen en die hebben andere regels over hygiëne dan Europeanen. Ik heb twee dagen niet gezwommen ivm spugende gezinnen in het water. Ik heb een klacht ingediend en Conrad heeft ons een diner aangeboden. Ze zijn trouwens als hotel op zoek naar nieuwe regels om dit op te lossen.
    Verder prima hotel en leuke omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *