CEO Virgin Atlantic eind 2018 met pensioen

CEO Virgin eind 2018 met pensioen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In mei van dit jaar werd bekend dat Virgin Atlantic de samenwerking met SkyTeam-partners Delta, Air France en KLM verder gaat versterken. Het betreft hier commerciële en operationele afspraken. Meer over de samenwerking lees je hier.

Deze samenwerking is mede mogelijk gemaakt door de Virgin CEO Craig Kreeger. Afgelopen week werd duidelijk dat Kreeger na dit jaar het ‘schip’ verlaat en met pensioen gaat.

CEO Virgin eind 2018 met pensioen
Craig Kreeger

Overstap

Craig Kreeger is al sinds 2013 werkzaam bij Virgin Atlantic als CEO. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als Senior Vice President Customer Experience bij American Airlines. Kreeger nadert de leeftijd van 60 en vindt het dan ook wel mooi geweest en gaat aan het eind van dit jaar met pensioen. Hij draagt het stokje over aan iemand binnen Virgin Atlantic. En wel aan CCO Shai Weiss. Weiss is sinds 2017 CCO bij Virgin. Hiervoor is hij ook nog CFO geweest bij Virgin Atlantic, en dus een bekende bij het bedrijf van de multimiljonair Richard Branson.

CEO Virgin eind 2018 met pensioen
Shai Weiss

De wisseling van de wacht komt net voordat Virgin Atlantic hechter gaat samenwerken met Delta, KLM en Air France. Kreeger zal de komende tijd Shai Weiss inwerken, zodat hij vanaf 2019 de taken goed kan overnemen.

Richard Branson, president van Virgin Atlantic, zei het volgende:

“Namens de hele Virgin-familie wil ik Craig bedanken voor zijn enorme werk dat hij de afgelopen vijf jaar voor Virgin Atlantic heeft gedaan. Hij heeft ervoor gezorgd dat de medewerkers gefocust zijn op het leveren van de beste klantenservice aan onze reizigers. Dit heeft hij gedaan door de klantenservice aan boord te verfrissen, de aanschaf van nieuwe vliegtuigen en een betere samenwerking met partner Delta. Dit allemaal om het voor de reiziger comfortabeler te maken.

Ik werk al meer dan een decennium samen met Shai en ken zijn gedrevenheid, betrokkenheid en passie voor de maatschappij. Onze mensen zijn dus in goede handen. De komende jaren zullen spannend zijn, omdat we voortbouwen op de kansen die onze nieuwe samenwerkingen met Delta, Air France en KLM ons zullen brengen. Te denken aan meer nieuwe toestellen en toegang tot nieuwe routes.”

Beeldmateriaal: Virgin Atlantic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *