Nu ook Light Fares bij Brussels Airlines naar Noord-Amerika2 min leestijd

Nu ook Light Fares bij Brussels Airlines naar Noord-Amerika

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de hevige concurrentie in de luchtvaart moeten luchtvaartmaatschappijen aan alle kanten innovatief zijn om zo veel mogelijk kosten te besparen. Wel of geen gratis maaltijden, wel of geen gratis ruimbagage inchecken etc. Al enkele jaren geleden zagen we dat veel maatschappijen afscheid namen van de ruimbagage bij Europese of binnenlandse vluchten. Nu zien we ook dat steeds meer luchtvaartmaatschappijen gaan stoppen met de gratis ruimbagage op intercontinentale vluchten. Dit alleen maar om de concurrentie aan te kunnen en dus het ticket zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden. Onlangs schreven we nog over deze nieuwe opties bij Lufthansa. Star Alliance Member, Brussels Airlines, start nu ook met deze light-tarieven.

Bestemming Noord-Amerika

Vlieg je binnenkort naar Noord-Amerika met Brussels Airlines, dan kun je vanaf woensdag 20 juni ook het voordeligste tarief boeken. Het zogenoemde ‘Economy Light tarief’ bevat de reis met alleen handbagage. Je kunt de datum van het ticket ook niet meer wijzigen, het is dus geen flexibel ticket. Nu denk ik dat de meeste reizigers over het algemeen een niet-flexibel ticket aanschaffen omdat deze voordeliger zijn, en je vaak op een specifieke datum ergens heen reist. Voor zakenreizigers is het misschien minder interessant, omdat deze op een laatste moment nog willen wijzigen.

Keuze

In 2014 introduceerde men het Economy Light tarief al op Europese vluchten. Het is dan ook een logische keuze dit verder uit te breiden naar Noord-Amerika, aldus Brussels Airlines. Dit heeft zeker ook te maken met de hevige concurrentie op deze routes van de vele maatschappijen die hier vliegen, en de low cost maatschappijen die zich ook meer op deze routes laten zien.

“Vanaf nu kunnen onze klanten op Noord-Amerikaanse routes enkel betalen voor datgene dat ze ook echt gebruiken.”

Brussels Airlines

Heb je het Economy Light tarief gekozen, maar wil je toch nog ruimbagage meenemen, dat kan! Je betaalt dan een aparte toeslag voor het bagagestuk. Ook kun je tegen bijbetaling een stoel selecteren. Op deze manier kun je je reis meer personaliseren. Net als bij o.a. Lufthansa blijven de maaltijden en drankjes gratis.

Het nieuwe tarief wordt geïntroduceerd naar de volgende bestemmingen:

  • New York,
  • Washington D.C.,
  • Toronto

Een retourtje New York start al vanaf €265,-.

Door de hevige concurrentie in de luchtvaart moeten luchtvaartmaatschappijen aan alle kanten innovatief zijn om zo veel mogelijk kosten te besparen. Wel of geen gratis maaltijden, wel of geen gratis ruimbagage inchecken etc. Al enkele jaren geleden zagen we dat veel maatschappijen afscheid namen van de ruimbagage bij Europese of binnenlandse vluchten. Nu zien we ook dat steeds meer luchtvaartmaatschappijen gaan stoppen met de gratis ruimbagage op intercontinentale vluchten. Dit alleen maar om de concurrentie aan te kunnen en dus het ticket zo scherp mogelijk aan te kunnen prijzen. Onlangs schreven we nog over deze nieuwe opties bij Lufthansa. Star Alliance Member, Brussels Airlines, start nu ook met deze light-tarieven. Bestemming Noord-Amerika Vlieg je binnenkort naar Noord-Amerika met Brussels Airlines, dan kun je vanaf woensdag 20 juni ook het voordeligste tarief boeken. Het zogenoemde ‘Economy Light tarief’ bevat de reis met alleen handbagage. Daarnaast kun je de datum van het ticket ook niet meer wijzigen, het is dus geen flexibel ticket. Nu denk ik dat de meeste reizigers over het algemeen een niet-flexibel ticket aanschaffen omdat deze voordeliger zijn, en je vaak op een specifieke datum ergens heen reist. Voor zakenreizigers is het misschien minder interessant, omdat deze op een laatste moment nog willen wijzigen. Keuze In 2014 introduceerde men het Economy Light tarief al op Europese vluchten. Het is dan ook een logische stap dit verder uit te breiden naar Noord-Amerika, aldus Brussels Airlines. Dit heeft zeker ook te maken met de hevige concurrentie op deze routes van de vele maatschappijen die hier vliegen, en de low cost maatschappijen die zich ook meer op deze routes laten zien. Brussels Airlines zegt het volgende over de introductie van de nieuwe Economy Light tarieven: “Vanaf nu kunnen onze klanten op Noord-Amerikaanse routes enkel betalen voor datgene dat ze ook echt gebruiken.” Heb je het Economy Light tarief gekozen, maar wil je toch nog ruimbagage meenemen, dat kan! Je betaalt dan een aparte toeslag voor het bagagestuk. Ook kun je tegen bijbetaling een stoel selecteren. Op deze manier kun je je reis meer personaliseren. Net als bij o.a. Lufthansa blijven de maaltijden en drankjes gratis. Het nieuwe tarief wordt geïntroduceerd op de volgende routes naar de volgende bestemmingen: -New York, - Washington D.C., - Toronto Een retourtje New York start al vanaf €383,-.
Tarieven Brussel – New York

Door de hevige concurrentie in de luchtvaart moeten luchtvaartmaatschappijen aan alle kanten innovatief zijn om zo veel mogelijk kosten te besparen. Wel of geen gratis maaltijden, wel of geen gratis ruimbagage inchecken etc. Al enkele jaren geleden zagen we dat veel maatschappijen afscheid namen van de ruimbagage bij Europese of binnenlandse vluchten. Nu zien we ook dat steeds meer luchtvaartmaatschappijen gaan stoppen met de gratis ruimbagage op intercontinentale vluchten. Dit alleen maar om de concurrentie aan te kunnen en dus het ticket zo scherp mogelijk aan te kunnen prijzen. Onlangs schreven we nog over deze nieuwe opties bij Lufthansa. Star Alliance Member, Brussels Airlines, start nu ook met deze light-tarieven. Bestemming Noord-Amerika Vlieg je binnenkort naar Noord-Amerika met Brussels Airlines, dan kun je vanaf woensdag 20 juni ook het voordeligste tarief boeken. Het zogenoemde ‘Economy Light tarief’ bevat de reis met alleen handbagage. Daarnaast kun je de datum van het ticket ook niet meer wijzigen, het is dus geen flexibel ticket. Nu denk ik dat de meeste reizigers over het algemeen een niet-flexibel ticket aanschaffen omdat deze voordeliger zijn, en je vaak op een specifieke datum ergens heen reist. Voor zakenreizigers is het misschien minder interessant, omdat deze op een laatste moment nog willen wijzigen. Keuze In 2014 introduceerde men het Economy Light tarief al op Europese vluchten. Het is dan ook een logische stap dit verder uit te breiden naar Noord-Amerika, aldus Brussels Airlines. Dit heeft zeker ook te maken met de hevige concurrentie op deze routes van de vele maatschappijen die hier vliegen, en de low cost maatschappijen die zich ook meer op deze routes laten zien. Brussels Airlines zegt het volgende over de introductie van de nieuwe Economy Light tarieven: “Vanaf nu kunnen onze klanten op Noord-Amerikaanse routes enkel betalen voor datgene dat ze ook echt gebruiken.” Heb je het Economy Light tarief gekozen, maar wil je toch nog ruimbagage meenemen, dat kan! Je betaalt dan een aparte toeslag voor het bagagestuk. Ook kun je tegen bijbetaling een stoel selecteren. Op deze manier kun je je reis meer personaliseren. Net als bij o.a. Lufthansa blijven de maaltijden en drankjes gratis. Het nieuwe tarief wordt geïntroduceerd op de volgende routes naar de volgende bestemmingen: - New York, - Washington D.C., - Toronto Een retourtje New York start al vanaf €383,-.

In het bovenstaande voorbeeld zie je een Light tarief en een Economy Low Flex. Deze verschillen €40,-. Voor die €40,- kun je wel bagage meenemen per enkele reis, en tegen een extra betaling (vanaf €130,-) kun je het ticket wijzigen.

Beeldmateriaal: Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *