Lufthansa Group introduceert Economy Light fares2 min leestijd

Bron: Lufthansa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel airlines bieden naast de reguliere tarieven voor Economy, Premium Economy en Business ook een variatie van elk tarief aan op basis van de ticketvoorwaarden. Een voorbeeld daarvan is Economy Light, soms ook wel Basic Economy genoemd. Je vliegt dan in dezelfde cabine als andere Economy-passagiers, alleen je ticket is gebonden aan andere (aanvullende) voorwaarden. Bagage of stoelselectie is dan bijvoorbeeld niet inbegrepen. Lufthansa Group, waar SWISS, Brussels Airlines en Austrian Airlines ook deel van uitmaken, biedt nu ook dit tarief aan op vluchten in Noord-Amerika. 

Economy Light

Sinds oktober vorig jaar werd het Economy Light tarief al getest op geselecteerde routes in Noord-Amerika en Scandinavië. Dit tarief is het goedkoopste beschikbare tarief. Het is vooral interessant voor passagiers die alleen met cabinebagage reizen (max. 8 kg) en hun reisdata vast hebben staan. Het ticket is dus niet flexibel. Wil je wel ruimbagage meenemen? Dat is mogelijk tegen bijbetaling. Een ander kenmerk van Economy Light is dat je vooraf geen stoel kunt reserveren. Wil je dat wel, dan is dat ook mogelijk tegen bijbetaling. Maaltijden en dranken worden voor alle passagiers, ongeacht ticketvoorwaarden, geserveerd zonder dat daarvoor bijbetaald hoeft te worden.

Al in 2015 experimenteerde Lufthansa met Economy Light tarieven op Europese routes. Hier is dit tarief dus al langer beschikbaar. Lufthansa biedt naast Economy Light ook Economy Classic en Economy Flex. Deze tarieven zijn flexibeler als het gaat om het wijzigen van de reisdatum en/of bestemming. Afhankelijk van je ticket betaal je hiervoor een toeslag. Hetzelfde geldt voor terugbetaling van je ticket als je helemaal niet meer wil reizen.

Miles & More

Deelnemers van Miles & More, het frequent flyer programma van Lufthansa, sparen ook in Economy Light Bonus en Status Miles. Afhankelijk van je Status Level krijg je daar bovenop een bonus voor Award en Status Miles. Deze Bonus wordt ook wel Executive Bonus genoemd.

Al met al een interessante ontwikkeling waardoor je mogelijk een goedkoper ticket kunt boeken. Uiteraard is het belangrijk dat je zeker weet dat je reisdata vaststaan. Op langere routes is het reizen zonder ruimbagage niet altijd handig. Echter, als je het niet gebruikt betaal je er nu ook niet voor. Dat maakt het dan wel weer een stuk transparanter in te prijzen. 

(Bron: Lufthansa Group)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *