Aantal passagiers Brussels Airport weer bijna op niveau van 20192 min leestijd

heropening brussels airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airport kreeg de afgelopen zomermaanden te maken met een flinke stijging van het aantal passagiers. Hiermee zit de Belgische luchthaven weer bijna op het niveau van 2019. Zo reisden afgelopen zomer ook veel meer Nederlanders via Brussels Airport.

Veel meer passagiers via Brussels Airport

In de zomermaanden juli en augustus reisden ruim 4,4 miljoen passagiers via Brussels Airport. Dat is 81% van het aantal verwerkte passagiers in de zomermaanden van 2019. In de maand juli steeg het aantal passagiers met ruim 66% ten opzichte van juli 2021. Voor de zomermaanden was de luchthaven al goed voorbereid op de drukte die zou komen. Zo werden er verschillende job campagnes gelanceerd zodat er voldoende mensen beschikbaar waren. Dat wil echter niet zeggen dat alles in goede banen verliep. Ook Brussels Airport kreeg afgelopen zomer namelijk te maken met vertragingen en uitval van vluchten.

Brussels Airport
Brussels Airport zit weer bijna op het niveau van 2019. (bron: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Brussels Airport is daarnaast nog beter voorbereid op meer drukte. Zo kun je sinds kort je bagage zelf inchecken als je met een maatschappij van de Lufthansa Group vliegt.

Ryanair verlaat Brussels Airport

Of het aantal passagiers de komende maanden weer op het niveau van 2019 komt is nog maar de vraag. Ryanair heeft namelijk laten weten om vanaf eind oktober 2022 tot zeker maart 2023 geen vluchten meer aan te bieden vanaf Brussels Airport. De Ierse low-cost maatschappij geeft aan geen andere keuze te hebben nu de kosten hoger zijn. Zo noemde men de verhoging van de vliegtaks die de Belgische regering oplegde ‘absurd’. Of Ryanair vanaf maart 2023 weer terug zal keren naar Brussels Airport is vooralsnog onbekend. Vanaf eind oktober zullen er in ieder geval een aantal vluchten verhuizen naar Charleroi. Maar ook daar is Ryanair op dit moment al vluchten aan het schrappen.

Ryanair in de zomer vaker naar Barcelona
Ryanair vliegt vanaf oktober 2022 voorlopig niet meer op Brussels Airport. (bron: Ryanair)

Uitgelichte afbeelding: Brussels Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *